Hatay Suriyelilere Sağlık Hizmeti

Suriyelilere Sağlık Hizmeti

09.10.2018 - 16:49 | Son Güncellenme:

-Afrin'e bağlı Cinderes bölgesinde inşa edilen Mülteci Sağlığı Kliniği hizmet vermeye başladı

Suriyelilere Sağlık Hizmeti

HATAY (AA) - Yeryüzü Doktorları tarafından ve Hatay Yardımlaşma Derneği'nin desteğiyle (HAYAD), Suriye'nin Afrin kentine bağlı Cinderes bölgesindeki Muhammediye çadır kampına inşa edilen Mülteci Sağlığı Kliniği hizmete girdi.

Haberin Devamı

Yeryüzü Doktorları Proje Koordinatörü Yunus Emre Yapıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada Azez'den sonra Afrin'de de sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Yapıcı, Mülteci Sağlığı Kliniğinde çocuk hastalıkları, kadın hastalıkları ve dahiliye uzmanı olmak üzere 4 doktorun ve 5 sağlık personelinin görev aldığını belirtti.

Yaklaşık 20 bine yakın gönüllünün desteği ile 50'ye yakın ülkede sağlık hizmetleri sunduklarını anlatan Yapıcı, "Yeryüzü doktorları olarak Afrika ve Orta Doğu'da 115 bin kişiyi sağlık hizmeti, 44 bin kişiyi ise beslenme programımıza aldık. İnsanların hastalıktan ve açlıktan ölüme giden yolda hayata tutunmalarını sağladık." diye konuştu.

Yapıcı, Suriye'de krizin başlamasıyla sundukları sağlık hizmetlerin devam ettiğini, çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydetti.