Kilis Suriyelilerin Bayram Sonrası Dönüşleri Sürüyor

Suriyelilerin Bayram Sonrası Dönüşleri Sürüyor

15.09.2017 - 10:49 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçiren Suriyelilerden 19 bini Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı

Suriyelilerin Bayram Sonrası Dönüşleri Sürüyor

KİLİS (AA) - Kurban Bayramı'nı Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör örgütlerinden arındırılan güvenli bölgelerde geçiren Suriyelilerin dönüşleri devam ediyor.

Haberin Devamı

Esselame Gümrük Kapısı'ndaki işlemlerinin ardından Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler, burada Gümrük ve Muhafaza ekiplerince yapılan kontrolden sonra Türkiye'ye giriş yapıyor.

Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü yetkilileri, 5 Eylül'den bu yana 19 bin Suriyelinin Türkiye'ye giriş yaptığını, bugün de 2 bin kişinin daha Türkiye'ye giriş yapmasının beklendiğini bildirdi.

Suriyeli Ali Memo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl sonra El Bab'da yaşayan akrabalarını ziyaret ettiğini söyledi.

İstanbul’da bir ayakkabı dükkanında çalıştığını belirten Memo, "Bayramda yıllardır göremediğim akrabalarımı ziyaret ettim. El Bab, Türk askeri sayesinde terör örgütü DEAŞ’ta temizlendikten sonra düzelmeye başladı. Bizlere bu imkanı sağlayan Türkiye’den Allah razı olsun." dedi.

Haberin Devamı

Suriye'ye gidenlerin dönüş işlemleri 15 Ekim Pazar günü saat 17.00'de tamamlanacak.