Gündem Suriyeli fidyeciler Suriyeli genci kaçırdı

Suriyeli fidyeciler Suriyeli genci kaçırdı

19.08.2017 - 14:05 | Son Güncellenme:

İSTANBUL'da Suriyeli bir genci kaçırarak Halep'teki ailesinden 50 bin lira fidye isteyen bir çetenin 3 üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Suriyeli genci çetenin elinden kurtaran polisin gözaltına aldığı 3 çete üyesi de Suriyeli çıktı.

Suriyeli fidyeciler Suriyeli genci kaçırdı

Olay Esenyurt'ta İnönü Mahallesi Balina Caddesi'nde önceki gün meydana geldi. Ellerinde silah ve bıçak bulunan 3 çete üyesi akşam saatlerinde girdikleri 19 yaşındaki Suriyeli Muaasap Faruk Al-Yasin'in kaldığı evde silah tehdidiyle genci bir araca bindirerek kaçırdı.

Haberin Devamı

TELEFON TAKİBİYLE BULUNDUKLARI BÖLGE

Esenyurt'ta bulunan bir site dairesine 19 yaşındaki genci kapatan fidyeci çete, gencin Halep'teki ailesini telefonla arayarak 50 bin lira fidye istedi. Al-Yasin'e işkence yapan şüpheliler, bu görüntüleri aileye izletti. Çocuklarının kaçırıldığını öğrenen aile durumu İstanbul Polisi'ne ihbar etti. İhbar üzerine İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği Rehine Kurtarma ve Müzakere timleri harekete geçti. Aile ile yapılan telefon görüşmeleri incelendi.

KAMERA KAYDI TAKİBİYLE KALDIKLARI DAİRE BELİRLENDİ

Şüphelilerin Esenyurt İncirtepe Mahallesi'nde bir sitede kaldığı belirlendi. Sitenin kamera kayıtlarından Suriyeli gencin hangi dairede tutulduğunu da tespit eden ekipler daireye operasyon düzenledi. Düzenlenen baskınla 19 yaşındaki Suriyeli genç Al-Yasin kurtarılırken, evde bulunan Musab Elali, Hassan Zeydan ve Amma Derviş isimli fidyeciler gözaltına alındı.Gözaltına alınan 3 şüpheli Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülüp sorguya alınırken, kaçırılan Suriyeli genç olayın ardından İstanbul'a gelen ailesine teslim edildi..

Haberin Devamı

Yazarlar