Stil Sürrealizm Modaya Dokundu

Sürrealizm Modaya Dokundu

02.03.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Diane Von Furstenberg’den yine beğenilecek İlkbahar / Yaz 2012 koleksiyonu ile sürrealizm ve cesaret kokan bir kampanya hazırlayarak sezon sırlarını anlatıyor.

Sürrealizm Modaya Dokundu

California’nın çöl manzarasını arkasına alan kampanya, içimizi açtı desek yalan olmaz. 1960'lardan esinlenilmiş koleksiyonda imzası haline gelen geometrik çiçekli desenleriyle ve güçlü baskılarıyle görmeye alıştığımız DVF tasarımları yer alıyor. Ünlü moda fotoğrafçısı Camilla Akrans tarafından çekilen kampanya, moda dünyasına farklı bir ses ve bakış açısı getirerek ilham kaynağı oldu.

Haberin Devamı

Sürrealizm Modaya Dokundu

Diane von Furstenberg'in detaylı düşünebilme yeteneği, adeta 2012 İlkbahar/Yaz kampanyasında yeniden parlamasına neden oldu. Kampanya Diane Von Furstenberg’i ve İspanyol sürrealist ressam Salavador Dali’yi bir araya getiren başarılı projelerden biri olmasının yanında, moda tutkunlarını da oldukça düşündürmekte. Kampanya reklamlarında genelde modacıların hangi ünlü model ile çalışacağı merak konusu oluştururken, Diane bu merakı daha fazla arttıracak bir çalışmaya imza atanlardan biri olarak farkını gösterdi.

Sürrealizm Modaya Dokundu

DVF’in bahar kampanyasında, insan yüzü yerinde California gökyüzünü göstermesinin yanı sıra mankenlerin takmış olduğu yansıtıcı maskelerdeki karede kadınların kendilerini görmelerini amaçlamakta.

Haberin Devamı

Modellerin yüzünün olmaması tasarımcıya önemli bir avantaj sağlıyor. DVF üstün yaratıcılığıyla kıyafetlere vurguyu sağlayarak birçok tasarımcı gibi istenilen amaca kolayca ulaşabiliyor.. Diane’nın geçmiş koleksiyonlarından da hatırladığımız gibi Dali'nin ıstakozlarla ilgili olan eserinden ilham alarak elbise tasarlamıştı. Salvador Dali’nin cesur ve risk alan eserleriyle uzun süre moda dünyasında etkili bir figür haline geldiğine de tanık oluyoruz.

Sürrealizm Modaya Dokundu

Diz ve baldır uzunluğu 'swooping' elbiselerin dolu olan koleksiyonda en yaygın renkler; beyaz, gri, kestane, topaz, lila, haşhaş, kobalt ve mercan kullanılmış. Kumaş seçiminde pamuk, organze, krep ve streç kanvas tercih edilmesiyle, yaz aylarının bunaltıcı sıcağında serin ve taze tutacak ısı dostu giysiler kadınların adeta kurtarıcısı olacak kadar mükemmel hazırlanmış.

Erkeksi ceketler ve hacimli pantolon takımlar, diz boyu bermudalar ve 'floaty' gömlek elbiseler, uzun peplum elbiseler ve düşük belli kombinezonlar koleksiyonun dikkat çeken hit parçaları arasında yerini aldı.

Sürrealizm Modaya Dokundu

Her sezon showlarıyla bizi etkileyen tasarımcı, oldukça renkli ve çarpıcı bir yaz ayını vaat ediyor. Yakından incelenmesi gereken koleksiyonlara göz atmanızı tavsiye ederiz...

Yazı; Modazon.com / Elina Nikolayevna

Yazarlar