Gündem Suruç ve Ankara’da deliller aynıydı

Suruç ve Ankara’da deliller aynıydı

13.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da patlamanın meydana gelmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcısı ve olay yeri inceleme ekiplerine adli tıp uzmanları Prof. Dr. Şebnem Koruru Fincancı ile Prof. Dr. Ümit Biçer de refakat etti.

Suruç ve Ankara’da  deliller aynıydı

İnsan Hakları Derneği (İHD), olay yerinde yapılan incelemlerin ardından hazırladığı raporda ilk tespitleri derledi. Dernek raporunda olay yeri incelemeleri devam ederken çeşitli görgü tanıklarının, “Saldırı ile ilgili sabah saatlerinde orduevlerine istihbarat bilgisi ulaştığı ve bu nedenle misafirlerin orduevlerine alınmadığı”na dair bildirimleri olduğuna yer verdi.

Haberin Devamı

Raporda yer alan çarpıcı iddialardan biri de olay yerinde bulunan uzman polislerin bombanın patlatılma biçiminin ve bomba düzeneğinin Suruç’taki patlama ile benzerlik gösterdiğine dair bilgi verdikleri oldu.

Olay yeri incelemelerinde yer alan Prof. Dr. Ümit Biçer de Milliyet’e yaptığı açıklamada Suruç’a dair tespitleri doğrulayıp “İki yerde de etraftaki deliller ile cenazelerin görüntüsüne baktığımız zaman hemen hemen çok benzer bir manzara vardı. Cenazelerden çıkan bilyeler de bunu doğruluyordu” dedi. Biçer, “Yürüyüş kortejinin arka tarafındaki yaralanmalar daha parçalı olduğu için orada daha güçlü bir patlayıcı olduğu düşüncesi uyandı” diyerek 2 patlamayı karşılaştırdı.

Biçer, Adli Tıp’a yapılan eleştiriler içinde “Hiç görmediğimiz büyüklükteki bir katliamdı” diyen Biçer, herkesin gayretle çalıştığını söyledi.