Gündem Sürücüler için trafik cezası sorgulama ve ödeme online hizmetleri!

Sürücüler için trafik cezası sorgulama ve ödeme online hizmetleri!

16.11.2015 - 14:10 | Son Güncellenme:

Sürücüler için trafik cezası sorgulama ve ödemek çok basit hale getirildi. Online hizmetler aracılığıyla yapabileceğiniz bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

Sürücüler için trafik cezası sorgulama ve ödeme online hizmetleri

Son yıllarda hızla gelişen teknolojiyle birlikte artık yaşamın her alanında daha teknolojik sistemler ve cihazlar kullanılmaya başlandı. Her geçen gün trafikte artan araç sayısının yarattığı yoğunluk ve beraberinde getirdiği trafik sorunlarına karşı daha güvenli ve daha uygun bir araç trafiği oluşturabilmek amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da modern teknolojiye sahip cihaz ve sistemler trafik denetlemelerinde daha aktif şekilde kullanılıyor. Özellikle de trafik kuralı ihlal tespitlerinin daha etkin biçimde gerçekleştirilebilmesi konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu tip sistemlerden en aktif şekilde yararlanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan online trafik cezası sorgulama hizmeti de modern teknoloji ürünleri ile tespit edilerek, uygulanan trafik cezalarının araç sürücüleri tarafından daha kolay ve daha hızlı bir şekilde tespit edilebilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern Türkiye’sinde uygulanmakta olan trafik kurallarının denetlemelerine ilişkin olarak da ileri nesil teknolojik cihaz ve sistemlerden fazlasıyla yararlanılıyor. Özellikle de günümüz modern Türkiye’sinde Emniyet Teşkilatı tarafından trafik denetlemelerinde mobese kamera sistemleri ve Elektronik Denetleme Sistemi gibi ileri nesil teknolojiye sahip olan donanımlardan yararlanılıyor. Böylelikle trafik denetlemeleri çok daha aktif ve etkin bir biçimde gerçekleştirilerek, olası trafik kuralı ihlallerinde anında tespit ediliyor. Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer bulan modern ve akıllı teknolojik cihazlar ve sistemler, yaşamı oldukça önemli şekilde kolaylaştırıyor. Bu yeni nesil trafik denetleme teknolojileri ile tespit edilen trafik kuralı ihlallerinde uygulanan trafik cezaları araç sürücü durdurulmadan da gerçekleştiriliyor. Bu tarz durumlarda ise trafik cezası beyanı posta yolu ile aracın plakasının kayıtlı olduğu ikamet adresine yapılıyor.

Haberin Devamı

Bu tip trafik cezası beyan işleminin yanı sıra dijital platform üzerinden 2 farklı yöntemle trafik cezası sorgulama yapılabiliyor. Araç sürücüleri günümüzde internete erişim sağlayabildiği her yerden kolay bir şekilde trafik cezası sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek, herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu kapsamda araç sürücüleri internet üzerinden trafik cezası sorgulaması Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasındaki online hizmetler menüsünden veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web portalı üzerinden gerçekleştirebiliyor.

GİB İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında trafik cezası sorgulama işlemleri ise ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından gerçekleştirilebiliyor. Araç sürücülerinin GİB İnternet Vergi Dairesi’nin bu sorgulama ekranında trafik cezası sorgulamaları için öncelikle ‘plaka(varsa özel plaka), ‘T.C. kimlik numarası/vergi kimlik numarası’ ve ‘tescil tarihi’ bilgilerini girmeleri yeterli oluyor. GİB İnternet Vergi Dairesi web sayfasında yapılan bu trafik cezası sorgulamasında tespit edilen trafik cezaları için kredi kartı ile online olarak trafik cezası ödeme işlemleri de gerçekleştirilebiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasındaki online hizmetler menüsünde yer alan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından son derece pratik bir şekilde trafik cezası sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. EGM web sayfasında yapılacak bu trafik cezası sorgulama işlemi için sadece ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik no’ ve ‘doğum yılı’ bilgilerini doğrulamak gerekiyor.