Teknoloji Sürücüsüz otomobiller için büyük sürpriz

Sürücüsüz otomobiller için büyük sürpriz

10.12.2016 - 11:51 | Son Güncellenme:

ABD’nin Michigan eyaleti valisi, otonom araçların içinde sürücüsüz olarak yollara çıkmasına imkan veren yasayı imzaladı.

Sürücüsüz otomobiller için büyük sürpriz

Sürücüsüz (otonom) otomobiler kendi kendine park edip, trafik işaretlerine uyup, çevrelerinde olup bitenleri algılayabilse de içinde sürücü olmadan trafiğe çıkmaları ne yazık ki yasak. Ancak bu olay, ABD'nin Michigan eyaletinde artık geçerli değil. Eyalet valisinin onayladığı yasayla birlilte otonom otomobiller Michigan'da sürücüsüz trafiğe çıkabilecek. Otomobiller kaza yaptığında, aracın sahibi değil, otomasyon sistemi, yani otomobili ve otomasyon sistemini üreten firma sorumlu olacak. Onaylanan yasayla birlikte otombil üreticileri, otonom taksi filoları da kurabilecek.

Haberin Devamı

Bunun yanında artık kullanıcı veya herhangi bir tamirci, sürücüsüz otomobilleri kendi başına tamir edemeyecek. Tamir veya bakım işlemi uzman kişiler tarafında yapılacak.

Yasayla birlikte Google'ın sürücüsüz otomobili ve sürüş asistanı (Autopilot) destekli Tesla otomobiller, Michigan sokaklarında rahatça kullanabilecek.