Geri Dön
Survivor Dominik yerine Arka Sokaklar'da mı çekilse?

Survivor Dominik yerine Arka Sokaklar'da mı çekilse?

Sıkı bir Survivor takipçisi olarak, Survivor 2020'nin gelmiş geçmiş en iyi yarışmacı denklemi kurulmuş bir sezon olduğunu düşünüyorum. Programın sadece rekabet duygumuza dokunmayacağı, tüm gizli kalmış duygularımızı şaha kaldırıp depreştireceği ilk iki günden belli oldu...

Nesrin Çiçek
Nesrin Çiçek

Peki neden "Arka Sokaklar'da çekilse keşke" diyorum, işte onun cevabı da yazının içinde saklı.

Haberin Devamı

Sıkı bir Survivor takipçisi olarak, Survivor 2020'nin gelmiş geçmiş en iyi yarışmacı denklemi kurulmuş bir sezon olduğunu düşünüyorum. Geçen sene kimya pek tutmamış gibiydi, fakat bu sene nabız pek düşmeyecek gibi. Programın sadece rekabet duygumuza dokunmayacağı, tüm gizli kalmış duygularımızı şaha kaldırıp depreştireceği ilk iki günden belli oldu...

Bir spor müsabakasında niye insan içli içli ağlasın ki? Ama ağlatıyor da güldürüyor da. Hepimiz Ceyhun'un hikâyesinde Tanyel’i hiç tanımamış bile olsak geçmişe dönüp hastane koridorlarında hayal edip sevdiklerininin çaresizliğini hissettik.

Çizdiği kalp ile bizlere ders verdi. Sevdiklerinizin kıymetini bilin yanınızda olduklarına şükredin der gibi. Ya da ben öyle hissettim.

Haberin Devamı

Daha ilk anlarda dikkat çeken, adından söz ettiren isimler var sonra ne olur bilemem ama kısa kısa bahsetmek isterim. Karakterler bize kendilerini nasıl tanıttılar kendileri hakkında ne düşündürdüler...

Gönlüm her zaman Gönüllüler takımında olsa da bu sefer Ünlüler takımına daha yakınım. Bu yüzden ilk olarak Ünlüler takımından olmak üzere nacizane üç günde izlediğimiz kadarıyla yarışmacılar için 3-5 cümle kurmak isterim.

Ünlüler Takımı

  • Barış Murat Yağcı: İlk başta sadece oyuncu olarak bildiğim fakat araştırınca spor geçmişi olduğunu öğrendiğim şimdilik efendi, saygılı ve parkurlarda başrılı bir karakter.
  • Mert Öcal: Mankenlik geçmişi olan dizilerde oynayan bir oyuncuymuş kendisi. İlk başta soğuk ve mesafeli gibi görünüyordu fakat izlemeye başlayınca pek de öyle olmadığını düşündüğüm biri. Lider ruhlu arkadaşlarını yönlendirmeyi ve bildiklerini paylaşmaktan çekinmeyen bir karakter olarak gördüğümü söyleyebilirim. Arka Sokaklar oynadığı diziler arasında. Etti bir.
  • Şaziye İvegin Üner: Türk milli basketbolcumuz. En büyük avantajı atış yeteneği. Yarışmacılar ne kadar hızlı parkuru tamamlasalar da oyunun kaderi atışlarda belirleniyor. Eğer ayağından sakatlanıp elenmek zorunda kalmasaydı başarılı atışlar izleyebilirdik. Survivor 2021'in ilk yarışmacısı olduğunu öğrenmek bize iyi geldiği kadar umarım ona da iyi gelir.
  • Uğur Pektaş: Daha önce Survivor Türkiye şampiyonu olmuş bir isim. Survivor'ın ilk şampiyonuydu Uğur Pektaş. Daha sonra Arka Sokaklar'da da karşımıza çıktı Pektaş. Oyunlarını heyecanla izleyeceğimiz biri olacaktı eğer o da sakatlığından dolayı elenememiş olsaydı. Bu yazıda Arka Sokaklar'da oynamış ikinci yarışmacı olduğunu hatırlarsak "Arka Sokaklar adaya yarışmacı yetiştiriyor" diyebilir miyiz? Devam edelim...
  • Sercan Yıldırım: “Ali topu tut” cümlesindeki top kelimesi kadar futbolla bir bilgim olmamasından mütevellit bu yarışma sayesinde kendisini tanımış oldum. Hızlı, atik, olay örgüsünü hızlaca çözebilen, sempatik tavırları olan, şampiyon adayı olarak gördüğüm birkaç yarışmacıdan biri.
  • Derya Can Göçen: Kadın sporcuları gördükçe geleceğe dair daha bir umutla bakıyoruz. Gençleri milli sporlara yönlendiriyor oluşundan dolayı bu yarışmayı ayrıca seviyorum. Derya Can da başarılarından dolayı ada biletini hak edenler arasında.
  • Parviz Abdullayev: Özgeçmişi başarılarla dolu bir sporcu daha... Sanırım dövüş sporlarıyla ilgilenmesinden dolayı biraz agresif ve sinirli gibi duruşu var fakat kendini tam anlamıyla göstermediğini varsayarak ileriki zamanlarda daha çok hakkında bilgi sahibi olabiliriz.
  • Aycan Yanaç: Aycan deyince direkt sevimli, güzel, ılımlı kelimeleri beliriyor aklımda. Aynı zamanda oyunlarda da başarılı. "Acun abi Almanya'dan geliyom, yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyom..." havası var.
  • Elif Yıldırım Gören: Acun Ilıcalı’nın "Sayın seyirciler, Survivor 2020 şampiyonu Elif Yıldırım Gören oldu" dediğini duyar gibiyim. Ya da öyle olsun istiyor olabilirim. Bu sene kadın yarışmacılardan birinin şampiyon olmasını gönülden istiyorum. Favori adaylarımın başında geliyor diyebirim.
  • Tuğba Melis Türk: İlk olarak baktığım tek şey Arka Sokaklar dizisinde oynayıp oynamadığı oldu. Ve sonuç: Oynuyormuş. Etti üç. 2021 Survivor yarışmacı kadrosunu merak etmemize gerek kalmadı. Kendisi hakkında diyeceklerim bu kadar.
  • Ersin Korkut: Ersin’le güldürmeye, Korkut’la korkutmaya gelmişti. İlk biletle de İstanbul’a gelir diyodum. Fena yanılmışım şimdilik gayet başarılı.

Gönüllüler Takımı

  • Yasin Obuz: Daha önce MasterChef programından aşina olduğumuz bir isim. Şimdiye kadar "Ada sahillerinde bekliyor, her zaman yollarını gözlüyor"muş gibi Survivor'a çok hızlı adapte olup başarılı bir oyun çıkardığı kesin. Adada çok sık adını duyuracak karakterlerin başında geliyor. En sevdiğim yanı ise her an ne yapacağının belli olmaması.
  • Cemal Can Canseven: Kendisi DJ’lik yapıyormuş. Fakat yalan yok ben adını Danla Bilic sayesinde duydum. Çok sempatik, eğlenceli, komik, son derece doğal. Hiç beklenmedik derece de başarılı. Yarışma neticesi ne olur bilmem fakat kariyerini iyi yönetirse 'Miss Highlighter'dan daha parlak bir gelecek bekliyor kendisini.
  • Ceyhun Uzun (Kalp Tanyel): Beni hiç tanımasa dahi Ceyhun abi demek istiyorum ona ben... Bir insanı hiç tanımadan bu kadar sevmek, acısını derinden hissedip üzülebilmek. O anlatsın sabaha kadar dinliyeyim diye düşünebilmek mümkünmüş.
  • Evrim Keklik: Bu senenin sivrilen yarışmacılarından biri. Harbi bir çay kahve veren oldu mu kızcağıza? Adını çok sık duyacağımızdan eminim. Ama bu kadar sivrilmesi başarısının önüne geçer mi onu ileride göreceğiz.
  • Fatma Günaydın: Sessiz, sakin, işinde gücünde gibi duruyor. Neden bu kadar üzerine gelindi çok anlayamadım. Ben en çok tacını beğendim. Çıkınca Survirvor'daki tacımı nasıl yaptım diye video çekse en az 1 milyon izlenir.
  • Makbule Karabudak: Sessiz sakin kontenjanından bir yarışmacı fakat iyi de yarışıyordu. Erken bir ayrılış oldu.
  • Meryem Kasap: Açıklıyorum, hazır mısınız? Favori gördüğüm bir diğer yarışmacı. Son 5'e kesin kalır dediklerimden. Sessiz fakat sağlam adımlarla geliyor.
  • Nisa Bölükbaşı: Tam örnek alınması gerekilen bir karakter. Kendisini iyi yetiştirmiş bir kadın. Yarışmanın kendisine katacağı en büyük avantaj farklı karakterlerle geçireceği zaman olacak. Hayatında büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyorum.
  • Sadık Ardahan Uzkanbaş: Cemal Can kendisine 'sürpriz yumurta' diyor ama Ardahan da yarışmanın sürprizlerinden. Atik ve hızlı en önemlisi başarılı bir grafik izliyor. İyi yönetebilirse son 5'e adını yazdırabilir.
  • Tayfun Erdoğan: Kabul edelim bu kadar mütevazı birini beklemiyorduk. Kendi adıma konuşursam ön yargı sen nelere kadirsin diyorum. Gayet başarılı, bu başarısını arttırırsa yarışmanın konuşulanlarından olabilir.
  • Burak Yurdugör: Çok ilginçtir ki kendisi hakkında oyunlarda iyi mi kötü mü olduğunu anlayamadığım ilk yarışmacı. Hızlı mı hızlı, atik mi atik ama işte bilemiyorum. Belki ilerleyen zamanlar da analiz edebilir ve yorumlayabilirim.

Sonuç olarak... Evet Survivor’un yarışmacılara katacakları çok; ödüller olsun, atmosfer olsun, daha fazla tanınmak, kısaca şan şöhret para fakat bunların ötesinde Survivor olmak sadece tüm bunların hepsine sahip olmak değil bence. Biraz da gizem istiyor, her düşündüğünü bas bas bağırıp kabul ettirmeye çalışmak değil. Kurduğun stratejik planlarını hiç fark ettirmeden yönetebilmeyi de kapsıyor. Andan keyif alabilmeyi, hırslarına yenik düşmemeyi. Diğer arkadaşlarının anılarında iyi biri olarak kalabilmeyi.

Survivor sadece bir yarışma değil. Anlar bütünü!

Benzer İçerikler