Gündem Survivor Nagihan kimdir?

Survivor Nagihan kimdir?

17.05.2018 - 12:16 | Son Güncellenme:

Survivor yarışmasının en çok dikkat çeken isimlerinden biri olan Nagihan Karadere, Türk kısa mesafe ve engelli koşucusudur. Osmaniye doğumlu olan Karadere; altın, gümüş ve bronz madalyalara sahiptir.

Survivor Nagihan kimdir

Cığcık köyünden Fenerbahçe'ye uzanan yolculuk

Haberin Devamı

1984 senesinin 27 Aralık tarihinde Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde dünyaya gelen sporcu, çocukluğunu ve ergenliğini hayata gözlerini açtığı Cığcık köyünde geçirdi. Fenerbahçe'de yetişen ve küçük yaşından itibaren sporla ilgilenen Karadere, sürat koşuları branşında yarıştı.

Ödülden ödüle koştu

2003 senesinde gerçekleştirilen Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası'na katılan genç isim, henüz 19 yaşında iken 400 metre branşında altın madalya kazandı. Yine aynı şampiyonada bir gümüş, bir de bronz madalya kazanan ünlü sporcu, 2011 senesinde de Dünya Üniversite Yaz Oyunları'na katıldı. Çin'de gerçekleştirilen bu yarışmadan da bir gümüş, bir de bronz madalya ile dönen atlet, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda da boy gösterdi. Tabanca sesini duymadan çok önce koşmaya başlayıp hatalı bir çıkış yapan Karadere, bu gerekçesi ile hakem tarafından yarış dışı bırakıldı.

Haberin Devamı

Survivor serüveni başladı

2016 senesinin şubat ayından itibaren ekranlarda yayımlanmaya başlayan Survivor 2016 programına yarışmacı olarak katılan Nagihan, performansı ile kısa sürede yarışmanın en çok dikkat çeken isimlerinden biri haline geldi. Yarışmadaki Ünlüler takımının bir üyesi olan Nagihan, çeyrek finalde elendiği Survivor'dan beşinci olarak ayrıldı. 1.75 m boyunda ve 65 kg olan Karadere, 2018'de ekranlara gelen Survivor All Star ve Gönüllüler yarışmasının da katılımcılarından biri oldu. 2016 senesinde katıldığı Survivor yarışmasında olduğu gibi Ünlüler takımında yarışan Nagihan, Survivor 2018'de takım değiştirip Gönüllüler'in arasına geçiş yaparak büyük sansasyon yarattı.

Survivor Nagihan bir çocuk annesi

Eşi Uğur Gökçe ile olan evliliğini Survivor'a başladığı sene olan 2016 senesinde sona erdiren ünlü sporcu, bu evliliğinden Ece Arven Gökçe ismini verdiği bir kız çocuğu dünyaya getirdi.