Sivas Suşehri'deki Tavuk Ölümleri

Suşehri'deki Tavuk Ölümleri

30.08.2017 - 15:33 | Son Güncellenme:

.

Suşehrideki Tavuk Ölümleri

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde ölen tavukların kuş gribinden ölmediği, telef olan tavukların "yalancı tavuk vebası" hastalığından telef olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu, tavuk ölümleriyle ilgili yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Çataloluk köyü Bakacak Mahallesi'nde yaklaşık 4 gün içerisinde aralıklarla ölen yaklaşık 60 tavuğun telef olmasıyla ilgili raporların geldiğini söyledi.

Telef olan tavuklardan alınan numunelerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildiğini belirten Uzunoğlu, şunları kaydetti:

"Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilen numunelerde 87 tetkik yapıldı. Bu yapılan tetkiklerde her hangi bir kuş gribi virüsüne rastlanılmadığı gibi, ölümlerin yalancı tavuk vebası hastalığından telef olduğu ortaya çıkmıştır. Bunun nedeni ise tavukların sahipleri tarafından yalancı veba aşısını yaptırmamaktan kaynaklanmaktadır çünkü Suşehri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün ekiplerinin yaptığı araştırmada, aynı bölgede bulunan ziraat tavuklarında bu ölümlerin yaşanmadığı, yaşanmamasındaki etkenin ise ziraat tavuklarının aşılarının yapılması olduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple halkımız herhangi bir endişeye kapılmasın."