Sivas Suşehri'nde İstişare Toplantısı

Suşehri'nde İstişare Toplantısı

20.06.2017 - 17:24 | Son Güncellenme:

.

Suşehrinde İstişare Toplantısı

SİVAS (AA) - Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve esnaflarla istişare toplantısında bir araya geldi.

Haberin Devamı

Suşehri Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Uzunoğlu, ilçenin en önemli sorunlarının başında otopark sorunu olduğunu söyleyerek, belediyenin bir an önce otopark yapmasının imkanı olmadığını belirtti.

Bu sebeple ilk etapta geçici çözüm bulunması gerektiğini dile getiren Uzunoğlu, şöyle konuştu:

"Bizler ilçe merkezindeki okullarımızın alanlarını geçici olarak otopark imkanına sunacağız. Tabi bu yeterli olmayacaktır. Esnaflardan araçlarını iş yerlerinin önlerine getirmemelerini arzu ediyoruz. Özellikle bazı esnafların teşhir amaçlı yollara ve kaldırımlara koyduğu malzemeleri zabıta kaldırtsın. Bizler de gerekli desteği vereceğiz."

Bazı esnafların, ilçede 8 kurumsal marketin açıldığını söylemesi üzerine Uzunoğlu, "Türkiye İstatistik Kurumu ile yaptığımız görüşmelerde Türkiye'de ilçe nüfus bazında en fazla kurumsal market olan 3 ilçeden birisi Suşehri. Gerçekten çok. Bu konuda belediye yetkilileri mevzuatları araştırsın. Eğer ki fazla kurumsal market açtırmamak konusunda bir yasa varsa gereğini yapsınlar." diye konuştu.

Haberin Devamı

İlçenin kalkınması için radikal kararlar alınması gerektiğine vurgu yapan Uzunoğlu, şunları kaydetti:

"Kalkınmak için öncelikle hangi yolda gideceğimize bakmamız lazım. Bu kararlar içerisinde öncelikle sanayi mi, tarım mı veya başka bir alan mı, bunu belirlememiz lazım. Konuşmakla bir yere varamayız. Organize sanayi konusunda mevzuatlar belli, inşallah mevzuatları aşabiliriz. Tabi ki hep birlikte, el birliğiyle bunu başarabiliriz."

Suşehri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Candan Ersoy ise, ilçeye yapılacak olan TOKİ’nin ikinci etabının ilçedeki inşaat firmalarına büyük zararlar vereceğini kaydetti.

Ersoy, Suşehri’nde bu kadar ev ihtiyacı olmadığını, müteahhitlerin ve ilçedeki inşaat malzemesi satan iş yerlerin de düşünülmesi gerektiğini aktardı.