Gündem Susurluk dosyası ‘Ergenekon’da

Susurluk dosyası ‘Ergenekon’da

02.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Birinci ‘Ergenekon’ davasına bakan mahkeme heyeti, 3 Kasım 1996 yılında meydana gelen ve Abdullah Çatlı ile Hüseyin Kocadağ’ın öldüğü kazayla ilgili dava dosyasını Susurluk Asliye Ceza’dan istedi

Susurluk dosyası ‘Ergenekon’da

Birinci ‘Ergenekon’ davasına bakan mahkeme heyeti, 3 Kasım 1996’da Susurluk’ta meydana gelen ve Abdullah Çatlı ile Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ’ın öldüğü kazaya ilişkin görülen dava dosyasının Susurluk Asliye Ceza Mahkemesi’nden istenmesine karar verdi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Kasım 2011’de görülen duruşmada sanık ve avukatların sözlü ve yazılı taleplerine ilişkin kararını celse arasında açıkladı.
Mahkeme heyeti, sanık Ergün Poyraz’ın avukatı Hüseyin Buzoğlu’nun İkinci Ergenekon davasında tutuksuz sanık olarak yargılandığını belirterek, Buzoğlu’nun müdafilik görevinden 1 yıl süreyle yasaklanmasına karar verdi.

Kayıtlar istendi
Mahkeme heyeti, 3 Kasım 1996 yılında meydana gelen ve Abdullah Çatlı, Hüseyin Kocadağ’ın öldüğü kazayla ilgili olarak yapılan dava dosyasının Susurluk Asliye Ceza Mahkemesi’nden istenmesine karar verdi.
Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıvekilliği’ne yazı yazılmasını karara bağlayan mahkeme heyeti, İstanbul 6 No’lu DGM tarafından Susurluk dava dosyasından tefrik edilen eylemlerle ilgili diğer mahkemelerde açılan davaların akıbeti konusunda ayrıntılı bilgi verilmesine kararlaştırdı. Doğu Perinçek’in duruşmadaki beyanları nedeniyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.
Heyet, Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının verildiği iddia edilen evin yer aldığı İstabul Ataşehir’deki Pınar Sitesini gören Turkcell, Vodafone ve Avea şirketlerinin baz istasyonları ile Alparslan Araslan’ın Danıştay’a saldırı için gittiğinde kaldığı otelin bulunduğu Ankara Çankırı Caddesi Eş Dost sokağa hizmet veren baz istasyonlarıyla tüm verilerin karşılaştırılmasına karar verdi. Mahkeme karşılaştırma sonucu ortak olan telefonların tespiti için bilirkişi incelemesi yapılmasına hükmetti.

Gizli tanık deşifresi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılarak şüpheli Tuncay Güney hakkında dava açılıp açılmadığının sorulmasına karar veren mahkeme, dava açılmışsa şüphelinin yurtdışında ifadesinin alınıp alınmadığının sorulmasına hükmetti.
Mahkeme, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Doğu Perinçek’inde aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanığın tahliye taleplerini reddetti. Mahkeme heyeti, bugüne kadarki duruşmalarda “gizli tanık 17”in kimliğini deşifre eden sanıklar hakkında gereğinin yapılması için Silivri Başsavcılığı’na yazı yazılmasını kararlaştırarak, 5 Aralık’ta görülecek olan bir sonraki celseye de başka suçtan hükümlü olan bu davadan tutuksuz yargılanan Sedat Peker ile bir önceki celse de tahliye edilen Hüseyin Görüm’ün hazır edilmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Susurluk dosyası ‘Ergenekon’da

Susurluk davasında polisler yargılanmıştı.