Geri Dön

Sütlü Nuriye Tarifi

Evinizde sütlü nuriye yapmaya ne dersiniz? Hem şerbetli hem de sütlü tatlı sevenlerin gözdesi olan sütlü nuriye tarifi için malzemeleri hazırlayın. İşte sütlü nuriye tarifi...

Sütlü Nuriye Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 adet yumurta
3/4 su bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1/5 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı un

Hamurları açmak için:

1/2 su bardağı buğday nişastası

Üzeri ve yufka araları için:

200 gram tereyağı
3 yemek kaşığı toz antep fıstığı

İçi için:

2 su bardağı file fındık

Şerbeti için:

2 su bardağı süt
2 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker

Sütlü Nuriye Nasıl Yapılır?

Evinizde kolayca sütlü nuriye yapmaya ne dersiniz? Dışarda satılan sütlü nuriye tariflerini aratmayan hatta lezzeti daha iyi olan bu tatlı için hemen malzemeleri hazırlayın. Hem şerbetli hem de sütlü tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olan sütlü nuriye, diğer şerbetli tatlılara göre daha hafif bir tatlıdır. Peki, sütlü nuriye nasıl yapılır? İşte sütlü nuriye tarifi...

1. adım: Elediğiniz unu derin bir karıştırma kabına aktarın. Unun orta kısmına; yumurta, süt, ayçiçek yağı, üzüm sirkesi ve tuzu ekleyin.

2. adım: Tüm malzemeyi yavaş yavaş karıştırıp una yedirerek kulak memesinden bir parça daha sert bir hamur hazırlayın. Hamuru, üzerine nemli bir bez kapatıp 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

3. adım: Dinlenen hamuru, kırk eşit parçaya ayırdıktan sonra mermer bir tezgah üzerinde yuvarlayın.

4. adım: Nişasta serptiğiniz tezgah üzerinde her bir hamur bezesini bir tabak büyüklüğünde açın.

5. adım: Aralarına nişasta serpiştirerek açtığınız hamurları iki ayrı grup halinde üst üste serdikten sonra bir oklava yardımıyla incecik açmaya devam edin.

6. adım: Yufka katlarının aralarını yağlamak için tereyağını küçük bir tencerede kısık ateşte eritin. Üzerinde biriken süt köpüğünü üzerinden dikkatli bir şekilde alıp kullanmamak üzere bir kenara ayırın.

7. adım: Yufka inceliğinde açılmış yirmi bezeyi, tereyağıyla yağlanmış fırın tepsisine aralarına bir fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı damlatarak üst üste açın.

8. adım: File fındığın tamamını taban katı üzerine aralarda boşluk kalmayacak şekilde serpiştirin.

9. adım: Yufka inceliğinde açılmış diğer yirmi bezeyi, ara kata serpiştirdiğiniz file fındık üzerine bir fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı damlatarak üst üste açın.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber