Dünya Suudi Arabistan’dan Kudüs sansürü!

Suudi Arabistan’dan Kudüs sansürü!

09.12.2017 - 12:56 | Son Güncellenme:

Ülkedeki medya kuruluşlarını uyaran Suudi Arabistan yönetimi, Trump'ın Kudüs’ü İsrail başkenti ilan etmesi kararı hakkında çok fazla yayın yapmamaları gerektiğini ifade etti.

Suudi Arabistan’dan Kudüs sansürü

Arapça yayın yapan Londra merkezli ve Katar destekli El Arabi El Cedid gazetesinin haberine göre; Suudi Arabistan yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan kararı hakkında adım attı. Ancak bu adım, ülkedeki medya kuruluşlarının konuya fazla zaman ayırmamasını öngörüyor.

Haberin Devamı

Riyad’ın emirleri, gazete editörlerinin yanı sıra televizyon ve radyo istasyonlarının müdürlerine iletildi.

Ayrıca Suudi Arabistan ve Bahreyn’in Ürdün büyükelçilikleri de, Perşembe günü Ürdün’deki vatandaşlarına protesto gösterilerine katılmama çağrısında bulundu. Siyasiler ve aktivistler, Bahreyn ve Suudi Arabistan’ı sert bir dille eleştirdi.

ABD, Başkan Donald Trump'ın Çarşamba günü Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamayla, BM Güvenlik Konseyinin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararı ile bölgesel ve uluslararası tüm tepkilere rağmen, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan ilk ülke olmuştu.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararı tüm İslam aleminde tepkiyle karşılanırken, ‘öfke günü’ olarak ilan edilen dün dünyanın pek çok noktasında ABD ve İsrail karşıtı protesto gösterileri düzenlendi.

Filistin’deki gösterilerde iki kişinin öldüğü duyuruldu. Bugün Gazze’de Hamas’ın hedef alındığı hava saldırılarında da en az iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.