Dünya Suudi Arabistan'dan Yemen adımı

Suudi Arabistan'dan Yemen adımı

13.11.2017 - 10:00 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan, çok tepki gören kararından geri adım atıyor. Bugün yapılan açıklamaya göre, milyonlarca kişinin açlıktan ölme tehlikesinin olduğu Yemen’de limanlar ve havaalanları yeniden açılacak.

Suudi Arabistandan Yemen adımı

Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Yemen’de 4 Kasım’da kapatılan limanlar ve havaalanlarının yeniden açılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Koalisyon, İran destekli Husilerin kontrol ettiği limanlar içinse, BM’nin devreye girerek ülkeye kaçak silah sokulmasını engellemesi gerektiğini belirtti.

4 Kasım'da Yemen’deki Husilerin Riyad’a balistik füze atması üzerine, Suudi Arabistan ve Yemen’deki Hadi yönetimi tarafından kontrol edilen limanlar ve havaalanları kapatılmıştı.

Birleşmiş Milletler ve yardım kuruluşları ise Yemen’deki milyonlarca kişiyi açlıktan ölümle yüz yüze getirebilecek bu kararı kınamıştı.

Suudi Arabistan ve Yemen, füzenin ‘İran izi’ taşıdığını belirtmişti. Husiler ise Suudi Arabistan’a attıkları füzeyi kendilerine İran’ın vermediğini ifade etmişti.

İran, Yemen’e silah sağladığını reddetse de, Husileri destekliyor. Tahran, koalisyonun hava saldırılarından dolayı çok sayıda sivilin ölmesini sürekli olarak gündeme taşıyor.