Dünya Son dakika: Suudi Başkonsolosun aracı Sultangazi'de bulundu

Son dakika: Suudi Başkonsolosun aracı Sultangazi'de bulundu

22.10.2018 - 15:49 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait diplomatik plakalı araç, Sultangazi'de bir otoparkta bulundu. İnceleme kapsamında, 18 Ekim'de söz konusu otoparka diplomatik plakalı ikinci bir aracın daha girdiği tespit edildi. CNN TÜRK'ün yetkililerden aldığı son bilgiye göre; aracın otoparka abone-kayıtlı bir araç olduğu, aracın şoförünün de Sultangazi'de oturduğu öğrenildi.

Son dakika: Suudi Başkonsolosun aracı Sultangazide bulundu

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nun önünden öğle saatlerinde çekilen plakasız araç, özel bir firmaya ait çekici ile yerine konuldu.

Haberin Devamı

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü Levent'teki başkonsolosluğun önündeki plakasız bir araç, çekici ile bulunduğu yerden alındı.

Bir konsolosluk çalışanına ait olduğu ve arızası nedeniyle tamire götürüldüğü belirtilen araç, bir süre sonra yeniden konsolosluğun önüne getirildi. Aracı konsolosluktan çıkan bir görevli teslim aldı.

Bir başka araç çekiciyle götürüldü

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim'de girdiği ve bir daha çıkmadığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki plakasız bir araç özel bir firmaya ait çekici ile götürüldü.

Çekiciyle götürülen aracın plakasız olduğu ve sağ arka kapısında göçük olduğu görüldü. Aracın arızalı olduğu ve plakası bulunmadığı için özel bir firmaya ait çekici ile tamire götürüldüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Öte yandan konsolosluk önünde çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubunun bekleyişi sürüyor.