Gündem Süleyman Pehlivan teslim oldu

Süleyman Pehlivan teslim oldu

03.08.2016 - 13:47 | Son Güncellenme:

Süleyman Pehlivan ile ilgili son gelişme geldi. 19 Aralık 2009 sabahı Ali Tatar’ı intihara götüren sürecin mimarı FETÖ'cü savcı Süleyman Pehlivan, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne giderek teslim oldu. Peki Süleyman Pehlivan kimdir? Detayları haberimizde...

Süleyman Pehlivan teslim oldu

Amirallere suikast soruşturmasını yürütürken Yarbay Ali Tatar'ı ikinci kez ifadeye çağırıp intiharına yol açan dönemin özel yetkili savcısı Süleyman Pehlivan, İzmir'de teslim oldu.

Haberin Devamı

Amirallere suikast soruşturması sırasında Deniz Yarbay Ali Tatar’ın intiharına neden olan ikinci ifade çağrısını çıkartan dönemin özel yetkili savcısı olan, ardından Yargıtay üyeliğine seçilen Süleyman Pehlivan hakkında, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltı kararı çıkartıldı. Yakalanması istenen 14 Yargıtay üyesinden biri olan Süleyman Pehlivan, kararı duyduktan sonra firar etti.

Bir süre önce İzmir’de bulunduğu istihbaratı alınan Süleyman Pehlivan’ın yakalanması için polis art arda operasyonla başladı. Polisin gidebileceği tüm adreslerde önlem almasından sonra Yargıtay 19’uncu Ceza Dairesi üyesi Süleyman Pehlivan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gidip teslim oldu. Süleyman Pehlivan’ın işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderileceği açıklandı.

Haberin Devamı

“Eşimin katili sensin Süleyman Pehlivan'

5 Aralık tebligat geldi ve 7 Aralık 2009’da Ali Tatar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi’nde savcı Süleyman Pehlivan’ın karşısına çıktı. Tutuklanan Yarbay Tatar, 9 dün sonra yani 16 Aralık’ta tahliye edildi. Savcı Süleyman Pehlivan karara itiraz etti ve 18 Aralık 2009’da İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi oy çokluğuyla tutuklamaya karar verdi.

19 Aralık 2009 sabahı Ali Tatar’ın avukatı İhsan Nuri Tezel ve Merkez Komutanlığı’ndan bazı subaylar Beylerbeyi’ndeki Ali Tatar’ın lojmanındaydı. Eşinin eline intihar mektubunu sıkıştırıp banyoya koştu ve silah sesi geldi. Ali Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar, cenaze töreninde “Eşimin katili sensin Süleyman Pehlivan' demişti.

Özel yetkili savcısı Süleyman Pehlivan, 2011'de Yargıtay üyeliğine seçildi. 15 Temmuz darbe girişimin ardından hakkında gözaltı kararı çıkartılan 140 Yargıtay üyesinden biriydi.

Her yerde aranan Pehlivan, 18 gün sonra İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne giderek teslim oldu.

Yazarlar