Gündem T.C Kimlik No İle SGK Hizmet Dökümü, SSK Prim Gün ve SSK Borç Sorgulama

T.C Kimlik No İle SGK Hizmet Dökümü, SSK Prim Gün ve SSK Borç Sorgulama

03.06.2015 - 11:44 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümünüzü alarak SSK prim gün sayınızı ve SSK borcunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve SGK sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

T.C Kimlik No İle SGK Hizmet Dökümü, SSK Prim Gün ve SSK Borç Sorgulama

Sigorta mükellefleri için dijital platformda yeni bir hizmet Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıldı. Özellikle de sigorta mükelleflerinin, sigorta bilgilerini artık internete erişim sağlayabildiği her yerden görüntüleyebilmesine imkan veren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulaması ile SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri online olarak gerçekleştirilebiliyor. Sigorta mükelleflerinin kariyer planlamalarından, çalışma haklarına kadar pek çok açıdan son derece büyük bir önem arz etmekte olan güncel sigorta bilgileri, modern internet teknolojisini en aktif şekilde sigorta hizmetlerinde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu sayesinde dijital platformdan sigorta mükelleflerine sunulabiliyor. Özellikle de daha çağdaş ve daha modern sigorta hizmetlerinin Türkiye’de de en etkin şekilde oluşturulabilmesi amacı ile hem kurum içi işlerlikte hem de vatandaşa sunulan sigorta hizmetlerinde en aktif şekilde internet teknolojisi kullanılıyor. Böylelikle Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sigorta hizmetlerine ilişkin olarak daha merkezi bir sistem oluşturularak, oluşabilecek karışıklık ve aksaklıkların önüne geçilebiliyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu tarz bir sigorta hizmeti anlayışı içerisinde olması, sigorta mükelleflerinde modern dünya standartlarında ve kaliteli bir sigorta hizmeti alabilmeleri sağlanabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri sayesinde sigorta mükellefleri pek çok sigorta işlemini internet kolaylığında gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platformun insanlara sunduğu yeni nesil fırsatlar ve kolaylıklar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet ağı ile birlikte sigorta işlemlerinde de önemli ayrıcalıklar sunuyor. Böylelikle sigorta mükellefleri sigorta bilgilerini öğrenme gibi son derece pratik işlemleri için kurum binasına gitmek ve yoğunluktan kaynaklı uzun saatler sürebilecek işlem trafiği ile boğuşmak zorunda kalmıyor. İnternette Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılan E-SGM uygulaması üzerinden oldukça pratik bir şekilde SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de sigorta mükellefleri, güncel sigorta bilgilerini bu uygulama üzerinden sadece T.C. kimlik numaraları ile şifresiz olarak öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda vatandaşa daha kaliteli ve daha hızlı bir hizmet sunabilmek amacı ile E-SGM uygulamasında bakım çalışmaları gerçekleştirmeye başlaması nedeni ile sigorta mükellefleri bu uygulama üzerinde SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gerçekleştiremiyor. Dijital platformda sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bakım çalıoşması gerçekleştirmesinden dolayı geçici bir süreliğine erişim sağlanamayan E-SGM uygulaması yerine e-Devlet portalı içerisinde bulunan SGK online hizmet ekranlarını kullanarak, güncel sigorta bilgilerini öğrenebiliyor. E-Devlet SGK sorgulama işlemleri de internete erişim sağlanabilen her yerden kolay bir şekilde yapılabilirken, E-SGM uygulamasından farkı bu online devlet hizmetinde vatandaşın sisteme güvenli giriş yapmaları gerekliliğidir.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri e-Devlet portalı içerisinde SGK sorgulama işlemlerini yapabilmek için turkiye.gov.tr adresindeki ‘sisteme giriş’ ekranında 4 farklı giriş yönteminden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda sigorta mükelleflerinin bu ekranda ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, güvenli giriş yapmaları gerekiyor. Sigorta mükellefleri, e-Devlet sistemi içerisinde bulunan e-hizmetler kategorisi aracılığı ile tüm kamu kurumlarının online hizmet listelerine erişim sağlayabiliyor. Bu kategori altında e-Devlet sisteminde hizmet veren tüm kamu kurumları alfabetik sıralamalı olarak listeli halde bulunuyor. Sigorta mükelleflerinin SSK sorgulama işlemlerini bu ekranda yapabilmeleri için öncelikli olarak ‘S’ harfindeki Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları listesine ulaşmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu ekranda SSK sorgulama işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmetleri’, ‘4B hizmetleri’ ve ‘4C hizmetleri’ olarak ayrılan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı sigorta kollarına özel uygulamalar listesi içerisinde SSK sigortası için özel olarak oluşturulan ‘4A hizmet bilgisi’ seçeneğine giriş yapmaları gerekiyor. Bu ekranda sigorta mükellefleri en güncel sigorta bilgilerini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebiliyor. Özellikle de sigorta mükellefleri e-Devlet sistemi üzerinde gerçekleştirdikleri bu sorgulama işlemi ile birlikte sigortalarının ilk işe giriş tarihi, toplam kazanç, güncel hizmet süresi, işe giriş ve çıkış tarihleri, dönemlik ve genel toplamda SSK prim ödemeleri ve diğer tüm önemli sigorta bilgilerini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebiliyor. Bu sebeple de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan sanal bir kamu hizmeti olarak öne çıkıyor.