Gündem T.C No İle SGK Hizmet Dökümü Alarak SSK Prim Sorgulama ve SSK Borç Sorgulama

T.C No İle SGK Hizmet Dökümü Alarak SSK Prim Sorgulama ve SSK Borç Sorgulama

17.05.2015 - 14:44 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması ve e-Devlet sistemi üzerinden T.C kimlik no ile SGK hizmet dökümü alarak SSK prim gün sayınızı öğrenebilir, SSK borç sorgulamanızı kolayca yapabilirsiniz. Bu haberimizde SGK hizmet dökümü alma ve SSK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı olarak bulabilirsiniz...

T.C No İle SGK Hizmet Dökümü Alarak SSK Prim Sorgulama ve SSK Borç Sorgulama

Modern teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte sigorta mükellefleri artık çok daha pratik bir şekilde sigorta işlemlerini dijital platform üzerinde yapabilme imkanı bulunuyor. Gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ile birlikte artık SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri online olarak yapılabiliyor. SGK sorgulama ve SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün sayınızı ve SSK prim borç sorgulama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Özellikle de teknolojinin sağladığı avantajlar ile birlikte artık sigorta mükellefleri bulundukları her yerden internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu sayede SSK prim borç sorgulama ve SSK hizmet dökümü alma işlemleri online yapılabilmektedir. Şifreli ve şifresiz olarak yapılabilen SSK hizmet dökümü ve SSK sorgulama işlemleri yazımızın devamında detaylı olarak anlatılmıştır.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sigorta mükelleflerinin dijital platform üzerinde yapabildikleri SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemler ile birlikte sigorta hizmetlerinde modern ve teknolojik bir dönemin daha etkin bir şekilde kullanılması sağlanabiliyor. Özellikle de modern teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte artık çok daha pratik bir şekilde internete erişim sağlanarak, oldukça kolay ve hızlı şekilde sigorta bilgilerine ilişkin online sorgulamalar yapılabiliyor. Dijital platformda SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini yapmak isteyen sigorta mükellefleri için kullanabilecekleri 2 farklı yöntem bulunuyor. Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasını veya e-Devlet sistemini kullanarak sigorta sorgulamalarını gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasından sorgulamalar, şifresiz olarak yapılabiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulamasının daha kaliteli hizmet sunumu için geçici olarak servis dışı konuma alınması ve bakım çalışması yapılıyor olması nedeni ile sigorta mükellefleri, uygulamaya erişim sağlayamıyor. Böylelikle de sigorta sorgulama işlemlerini geçici bir süreliğine E-SGM uygulaması üzerinde yapamayan sigorta mükelleflerinin, dijital platform üzerinde SGK hizmet dökümü sorgulamalarını yapabilecekleri sadece e-Devlet sistemi hizmetleri kalıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan online hizmetleri aracılığı ile sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemlerini pratik bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemine turkiye.gov.tr adresinden kolay ve pratik bir şekilde erişim sağlanabiliyor. E-Devlet sisteminde sigorta sorgulamaları işlemlerinin yapılabilmesi ve diğer hizmetlerden yararlanılabilmesi için vatandaşların, sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sisteminin ana sayfasında bulunan sisteme giriş ekranından 4 farklı yöntemden birisini kullanarak sisteme giriş yapabilmek mümkündür. E-Devlet sisteminin sisteme giriş ekranında sigorta mükellefleri ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, sisteme giriş yapabiliyor. Sistem içerisinde sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemlerini 7 gün 24 sat mesai saati koşulu, hafta sonu veya resmi tatil gibi hususlar olmadan yaparak, sigortalarının en güncel ayrıntılarına kolay bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de sigorta mükellefleri tarafından dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmetler oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri SSK sorgulama işlemlerini pratik bir şekilde yapabilmek için bağlı bulundukları sigorta koluna göre uygulama listesi içerisinde hizmet bilgisi seçimini yapmaları gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kollarına yönelik olarak e-Devlet sisteminde 4A, 4B ve 4C olarak ayrılan uygulamalar içerisinde SSK sigorta sorgulama işlemleri 4A listesinde bulunan 4A hizmet bilgisi seçeneği ile yapılabiliyor. Böylelikle en güncel sigorta bilgilerinin tüm ayrıntılarına pratik bir şekilde erişim sağlayabilme fırsatına sahip olunabiliyor. e-Devlet sistemi üzerinden sorgulama yapan sigorta mükellefleri SSK sicil numarası, SSK işe ile ilk giriş, SSK prim ödeme gün sayısı, hizmet süresi, dönem bazında prim ödemeleri, toplam kazanç, müstahaklık durumu ve diğer tüm sigorta bilgilerinin en güncel ayrıntılarına erişim sağlayabilme fırsatına sahip olunuyor. Bu sebeple de hem E-SGM uygulaması hem de e-Devlet sistemi sigorta sorgulamalarında vatandaş tarafından sıklıkla kullanılan birer kamu hizmetidir.