Trabzon Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi

13.08.2017 - 16:50 | Son Güncellenme:

Proje kapsamında 659 binanın kamulaştırma işlemi tamamlandı

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesince yürütülen Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde 659 binanın kamulaştırma işlemi tamamlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamada, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırılması gereken 675 binadan 659'nun kamulaştırmalarının tamamlandığı belirtildi.

Kamulaştırması biten binaların yıkımının devam ettiği dile getirilen açıklamada, bugüne kadar yıkılan bina sayısının 632'ye ulaştığı kaydedildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Trabzon'u, ismine layık hale getirecek çok büyük çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde Kanuni Bulvarı'nı sahile bağlayacak önemli bir ulaşım aksı yer alacağını dile getiren Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yol ile Tabakhane kentsel dönüşüm alanının Pazarkapı Kavşağı ve Yavuz Selim Bulvarı arasındaki kısmının uygulama ihalesi TOKİ tarafından yapılacaktır. Karayolları tarafından yapılan ihale neticesinde Pazarkapı Kavşağı ile devlet karayolu da yeniden düzenlenecektir. İhale sonuçlanmış olup bu çalışmalara kısa sürede başlanacaktır. Tabakhane kentsel dönüşüm alanının kuzey kısmında son yaptığımız yıkımlarda söz konusu kavşak ve yol düzenlemesi nedeniyle icra edilmiştir. Tabakhane kentsel dönüşüm alanının kuzey kısmında bulunan Kadınlar Hali de tümüyle yenilecektir. Yeni Kadınlar Hali ihalesi 2017 yılı içinde yapılacaktır. Böylece bu büyük alan sadece Trabzon'umuzun değil, bölgemizin en modern yaşam alanı haline gelecektir."

Haberin Devamı

Gümrükçüoğlu, şehrin her daim önünü açan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerine şükranlarını sunduğunu ifade etti.