Gündem Tablolara da el konuldu

Tablolara da el konuldu

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adnan Oktar’ın stüdyo olarak kullandığı villada yapılan arama sonucu nü kadın tabloları, altın kaplamalı vazo ve tepsi gibi eşyalara el konuldu.

Tablolara da el konuldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin 11 Temmuz’da Adnan Oktar ve grubuna yönelik 4 ilde yaptığı operasyon kapsamında 187 kişi gözaltına alındı. Ekipler dün sabah soruşturma kapsamında aranan ve bir tekstil firmasının yönetim kurulu üyesi olduğu bildirilen Mehmet Alp Ünlü’yü de yakaladı. Bu firmanın, Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) raporu sonrası el konulan şirketlerden biri olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İfadeleri alınıyor

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ifadelerinin alınmaya başlandığı bildirildi. Adnan Oktar’ın A9 TV kanalının stüdyosu olarak kullandığı Kandilli’deki villada da arama yapıldığı öğrenildi. Stüdyo villada yapılan aramada bulunan nü kadın resimleri, altın kaplamalı vazo ve tepsi gibi eşyalarla ruhsatsız bir tabancaya ve dizüstü bilgisayarlara el konulduğu kaydedildi. Adnan Oktar, operasyonun başından bu yana olduğu gibi dün yine Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Dün ayrıca Oktar Babuna’nın da aralarında bulunduğu 45 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi. Polislerin, erkek şüphelilerin başlarını eğerek emniyete götürdüğü görüldü. Adnan Oktar, Oktar Babuna Ve Didem Ürer’in aralarında bulunduğu 105’i kadın 187 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, 48 şüpheli daha aranıyor.

Haberin Devamı

Tablolara da el konuldu

‘Bizi hastaneye yatırın’ talebi

Hakkında 30 suç dosyası bulunan Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınan 105 kadının çoğunun, doktor kontrolü sırasında çeşitli hastalıkları olduğunu belirttikleri öğrenildi. Kadınların hastaneye yatma ve düzenli kullandıkları ilaçların verilmesi için adli taleplerde bulunduğu belirtildi.l ÇAĞATAY KENARLI DHA