Merhabalar,

Tabule salatası Lübnan Mutfağının göz bebeği olup, leziz salatalarından biridir. Herkesin kolayca hazırlayabileceği pratik bir reçete.

Üstelik malzemeler de her zaman ülkemizde tazesini bulabileceğimiz ve bizim damak tadımıza yakın besinler. Doyurucu ve besleyici özelliği de cabası. Diyet öğünü olarak gayet ideal bir salatadır.

MALZEMELER:
2 demet maydanoz
Bir avuç dereotu
Bir avuç taze nane
Yarım su bardağı ince bulgur
1 adet kapya biber
1 adet nar
4-5 kornişon turşu
Yarım su bardağı ceviz
Zeytinyağ
1 limon suyu ya da nar ekşisi
Tuz

Haberin Devamı

YAPILIŞI:
Önce yarım bardak bulgur bir kabın içinde üzerini kaplayacak şekilde kaynar su ile ıslatılır. Suyun malzemenin üstüne çıkmamasına dikkat edin. Bulgurla su aynı hizada olsun. Üzerine bir bez örtülüp bir süre bu şekilde bulgurun şişmesi beklenir.
Bu arada büyükçe bir kaseye iyice yıkanmış maydanoz, dereotu ve nane doğranır. Kapya biber ve turşular küçük küçük kesilip eklenir.
1 tane nar soyulup, taneleri katılır. Ardından iri kırılmış yarım bardak ceviz ilave edilerek tüm malzemeler karıştırılır.
Daha sonra kabarmış bulgurumuz da salatamıza katılır, tekrar harmanlanır.
Bir bardağın içinde yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 limon suyu ( ya da nar ekşisi ) ve bir tatlı kaşığı tuz konup, çırpılır ve bu sos salatamızın her yanına dağılacak şekilde katılır. Ben narı çok sevdiğim için nar ekşisi yerine bolca nar kullanıyorum. Tercih sizlerin.
Afiyet olsun.