Gündem Tabuttaki babaya veda

Tabuttaki babaya veda

17.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Soma’daki faciada hayatını kaybeden maden mühendisi Sinan Yılmaz gözyaşlarıyla toprağa verildi. Ylmaz’ın kızı Öykü ise babasını el sallayarak sonsuzluğa uğurladı

Tabuttaki babaya veda

Soma’da 284 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasından geriye birbirinden acı öykülerle gözü yaşlı aileler kaldı. Henüz 35 yaşında toprak altında son nefesini veren maden mühendisi Sinan Yılmaz da sevenlerine büyük bir acı bırakarak ayrıldı bu dünyadan. Isparta Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra çeşitli madenlerde çalışan Yılmaz, bir yıl önce memleketi Soma’ya yerleşmiş. Aslında metrelerce derinde mahsur kalan diğer işçiler kadar da şanssız değilmiş. Madendeki yangın esnasında çıkış kapısına çok yakın olduğu için dışarı çıkan Yılmaz, mesai arkadaşlarını çıkarmak için madene geri dönmüş.
Geride kalan ailesi Sinan Yılmaz’ı Soma’daki Efedayı Camii’nde son yolculuğuna uğurlarken yanlarında 2 yaşındaki kızı Öykü’yü de getirmişlerdi. Yılmaz’ın öğretmen olan eşi kucağında taşıdığı kızına, gözyaşları arasında “Babana veda et, el salla kızım” diyebildi. Bu sahne avluda bulunan herkesi gözyaşlarına boğdu.

‘Güvenli diye gelmiştik’
Eşinin madenleri daha güvenli diye Soma’ya yerleşmek istediğini söyleyen Berna Yılmaz, “Her sabah kızımızı öpüp veda ederdi. O facia sabahı ayrılmak istememişti. Daha güvenli diye Soma’ya geldi. Bana hep ‘Burası çok güvenli’ diyordu” dedi. Yılmaz’ın cenazesi daha sonra ‘Maden Şehitliği’ne defnedildi.

Nöbetleşe giriyorlar
Öte yandan facianın ardından 72 saat geçmesine rağmen umutlarını yitirmeyen işçiler arkadaşlarını aramaya devam ediyor. Halen içeride onlarca arkadaşlarının olduğunu söyleyen Selim Soylu dün maden alanına gelerek arama çalışmalarına katıldı. Hayatını kaybeden işçilerle aynı vardiyada çalışırken facianın yaşandığını söyleyen Soylu, “Evde biraz dinlenip arama çalışmalarına katılıyoruz. Belki arkadaşlarımıza ulaşırız diye elimizden geleni yapıyoruz. Bugünde gelerek aramalara katılacağım. Tüm işçiler elinden geldiğince katılıyor” dedi.