Gündem Tahliye oldu adam vurdu!

Tahliye oldu adam vurdu!

07.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü kabadayı Dündar Kılıç’ın torunu Onur Özbizerdik, tutuklu bulunduğu cinayet davasından tahliye olduktan sonra tartıştığı bir eğlence mekânının çalışanını bacağından vurarak kaçtı

Tahliye oldu adam vurdu

Polat Towers’ın 22. katında işadamı Fatih Edremit’in öldürülmesi davasının tutuklu sanıklarından Dündar Kılıç’ın torunu Onur Özbizerdik(31) önceki gün öğle saatlerinde tahliye oldu. Cezaevinden öğle saatlerinde çıkan Onur Özbizerdik dün akşam Sarıyer Emirgan Sahili’nde bulunan bir eğlence mekânına gitti. Mekâna giren Özbizerdik’e çalışanlar, “Rezervasyonunuz yok. Giremezsiniz” dedi.

Silahıyla geri döndü
Bunun üzerine Özbizerdik, “Ben rezervasyonsuz da girerim” karşılığını verdi. Çalışanları ikna edemeyen Özbizerdik, dışarı çıkarak arabasından silahını alıp geri döndü. Güvenlik görevlileriyle tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Özbizerdik, görevlilerden birini tabancayla bacağından vurarak yaraladı. Yaralı güvenlik görevlisi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, Özbizerdik ise siyah lüks bir otomobille olay yerinden kaçtı. Başlatılan soruşturma kapsamında polis, Özbizerdik’i yakalamak için çalışma başlattı.
Onur Özbizerdik, 2009’da Polat Towers’ta, işadamı Fatih Edremit isminin cinayetiyle ilgili şüpheli olarak tutuklanmıştı. Yaklaşık 2 sene devam eden davada daha önce tutuklu sanık Hasan Heybetli hakkında Fatih Mehmet Edremit’i öldürmek suçundan 25 yıl 10 ay hapis cezası verilmişti. Davanın diğer tutuklu sanığı Onur Özbizerdik ile tutuksuz sanık Bülent Zara’nın da beraati karara bağlanmıştı. Verilen kararı inceleyen Yargıtay ise kararın bozulmasına hükmetmişti.

Haberin Devamı

Suç dosyası kabarık

Türkiye’nin eski kabadayısı ve suç baronlarından Dündar Kılıç’ın öz torunu olan Özbizerdik’in annesi Uğur Özbizerdik, yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Alaattin Çakıcı’nın da ikinci eşiydi. Onur henüz 13 yaşındayken annesi gözünün önünde cinayete kurban gitti. Onur ve annesi o tarihte Uludağ tatilindeydi. Annesinin katili kendisine büyük saygı duyduğu üvey babası Alaattin Çakıcı’ydı. Çakıcı o tarihte Fransa’daydı ve cinayeti Abdurrahman Keskin işledi. Bu olayın ardından psikolojisi bozulan Özbizerdik, liseyi yarım bıraktı.
Henüz 15 yaşlarındayken Özbizerdik, aracını düzgün park etmediğini iddia ettiği bir kişiyle, Etiler’de bara girmesine izin vermeyen bir kişiyi yaraladı. Ancak, ceza almadı. Birkaç yıl sonra da Alaattin’in öz kardeşi Gencay Çakıcı’nın, yaralanmasına sebep olmaktan dolayı cezaevine girdi.
‘Küçük babaların çatışması’
Özbizerdik’in adı 2005 yılında ise bu kez Etiler’deki silahlı çatışmaya karıştı. Çatışmada 2 kişi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı. Bu çatışma basına “Küçük babaların kanlı çatışması” ile manşet oldu. Onur Özbizerdik, çıkan haberlerin ardından Romanya’ya kaçtı. Romanya emniyet yetkililerinin yardımıyla 2008’de Türkiye teslim edilen Özbizardik, adam öldürmeye teşebbüsten mahkemeye çıkarıldı. Kısa bir süre sonra da serbest kaldı.