Siyaset Tahran'dan acil telefon! Ard arda iki kez aradı...

Tahran'dan acil telefon! Ard arda iki kez aradı...

15.12.2016 - 12:15 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin arabuluculuğu ile Halep'te varılan ateşkesin rejim güçleri tarafından ihlal edilmesinin ardından Ankara ile Tahran arasındaki telefon trafiği yoğunlaştı. Dün yapılan görüşmenin ardından İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, bu sabah ard arda iki kez Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu aradı.

Tahrandan acil telefon Ard arda iki kez aradı...

Türkiye ve Rusya arasındaki temaslar sonucu Halep'te önceki akşam sağlanan ateşkes, İranlı komutanın komutası altındaki Şii milisler tarafından bozulmuştu. Türkiye, sivillerin tahliyesi konusunda yoğun girişimlerini sürdürüyor. İran ile Ankara arasında da temas trafiği arttı.

Haberin Devamı

Halep'teki gelişmelerle ilgili olarak Çavuşoğlu, önceki akşam Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmüştü. Ateşkesin ihlaliyle ilgili gelişmeler üzerine Çavuşoğlu, dün öğlen saatlerinde İran Dışişleri Bakanı Zarif ile telefon görüşmesi yaptı.

Çavuşoğlu, dün akşam saatlerinde de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştü. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, sabah 09.00 sıralarında Çavuşoğlu'nu aradı. Görüşmenin gündemini Halep'teki gelişmeler oluşturdu. Zargi, saat 11.30 sıralarında da Çavuşoğlu'nu yeniden telefonla aradı.