Kastamonu TAHSİN BABAŞ, GÖREVDEKİ BİR YILINI DEĞERLENDİRDİ

TAHSİN BABAŞ, GÖREVDEKİ BİR YILINI DEĞERLENDİRDİ

05.04.2015 - 18:58 | Son Güncellenme:

.

TAHSİN BABAŞ, GÖREVDEKİ BİR YILINI DEĞERLENDİRDİ

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Türkiye’deki belediyeler arasında tek borçsuz belediyenin Kastamonu Belediyesi olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Babaş, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası göreve geldiği günden bu yana 1 yıl içerisinde yaptığı çalışmaları değerlendirdi.
Belediye Hizmet Binasında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, Kastamonu Belediyesi’nin 1 yıl içerisinde gerçekleştirdiği hizmet, proje, çalışma ve faaliyetlerini anlatan Tahsin Babaş, seçim döneminde Kastamonu’nun geleceğine yönelik birçok projenin tanıtımını yaptığını belirterek, bu projelerin halkın onayını aldığını kaydetti.
Belediyecilik mesleğini 25 yıldır gurur ve onurla sürdürdüğüne dikkat çeken Tahsin Babaş, “30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinden önce Belediye Başkan adayı olarak halkımızın huzuruna çıktım ve seçim sonucunda halkımızın teveccühü ile Belediye Başkanı olarak seçildim” dedi.
“TÜRKİYE’DE TEK BORÇSUZ BELEDİYE, KASTAMONU BELEDİYESİ’DİR”
Türkiye’de tek borçsuz belediyenin Kastamonu Belediyesi olduğunu iddia eden Belediye Başkanı Babaş, geçtiğimiz günlerde bazı siyasetçiler tarafından Kastamonu Belediyesi’nin borcunun iki katına çıktığı yönündeki eleştirileri kabul etmediğini ifade ederek, bu konu üzerinden kimsenin siyaset yapmasına müsaade etmeyeceğini kaydetti.
Karla mücadelede belediyenin mazot sıkıntısı yaşadığı yönündeki eleştirileri de yanıtlayan ve iftira atmanın siyaset yapmak olmadığını söyleyen Başkan Tahsin Babaş, “7 Haziran’da genel seçimler var ve bu seçimler öncesi çeşitli aday adayları eleştirmeyi siyaset yapmak sanıyorlar. Halkımız artık haksız eleştiriye, karalamaya prim vermiyor. Adaysan çıkıp ne yapacağını söyle. Misyonunu, vizyonunu açıkla. Kış mevsiminde karla mücadele ederken mazot bulamadığımız iftirasını atanlar oldu. Bu yalanı nereden buluyorsunuz? Kim inanır buna? Bu siyaset yapmak değil. O siyaset artık bitti. Bir hizmet yaptıysan halkın gözündeki en iyi siyasetçi sensin. Belediyemiz mali yönden çok iyi durumdadır. Bunun üzerinden siyaset yapanı asla affetmem. Bilmiyorsan gel muhasebeye sor. Laf olsun torba dolsun diye laf söylettirmem. 31 Mart 2015 tarihi itibariyle banka mevcudumuz 5 milyon 217 bin liradır. Alacaklarımızın toplamı 14 milyon 263 bin liradır. Borcumuzda 5 milyon 80 bin liradır. Hani borç? Hani ikiye katlanmıştı? Atacaksan düzgün at. Böyle iftiralar atanlar karşısında gerekeni yaparım. 25 yıldır bu belediyede karla mücadeleyi ben yapıyorum ve bu seneki kadar karla mücadele yaptığımızı hatırlamıyorum. Bana karla mücadele çalışmalarından ötürü teşekküre gelen site sakinleri oldu. Evinden çıkamayan, işine gidemeyen, ya da tedavi için hastaneye ulaşamayan olmadı. Biz Kastamonu Belediyesi olarak karla mücadele başarılı olduk” dedi.
“200 BİN METREKARELİK ALAN ASFALTLANDI”
Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından belediyeye ait Asfalt Plentinde üretilen asfalt malzemesiyle şehrin muhtelif yerlerine yaklaşık 200 bin metrekarelik alanın asfaltlandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Aynı zamanda 21 bin metrekarelik alana da desenli asfalt çalışması yapıldı. Toplam 5 bin metrekarelik alana da bazalt Arnavut kaldırımı yapıldı. 104 bin metrekarelik alana parke döşemesi, 24 bin metre bordur yapımı ve tamiratı yapıldı. Aynı zamanda 70 bin metrekarelik alana çıkma parke ile parke yol tamiratı gerçekleştirildi. Ayrıca Asfalt Plenti Laboratuvarı oluşturuyoruz” diye konuştu.
KASKİ Müdürlüğü tarafından 2014 yılında toplam 2 milyon 265 bin TL’ye yapım işleri, mal ve hizmet alımları kapsamında toplam 3 milyon TL ve doğrudan temin olarak ta 7 milyon TL’ye yapım, onarım ve su kanalizasyon çalışmalarının yapıldığını açıklayan Tahsin Babaş, “Geçtiğimiz yıl içerisinde 2 bin 304 su aboneliği verilmiştir. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde 644 bin TL karşılığında kamulaştırma yapıldı. Bu kamulaştırmalardan 305 bin TL’siyle konak satın alınarak restore edilmeleri sağlandı. 2015 yılında da 153 bin TL karşılığında da kamulaştırma çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca Kültürel Varlıklarımızı Koruma ve Yaşatma Çalışmaları kapsamında İnebolu’da Bediüzzaman Said Nursi’nin kaldığı konağın rölöve ve restorasyon projeleri hazırlandı. Bunun dışında Aktekke Konağı, Şeyhoğlu Konağı, Huma Hatun Konağı, Atabey Konağı, Mazlumcuoğlu Konakları satın alınarak, restorasyonları sağlandı. Bunun dışında sokak sağlıklaştırma projesi hayata geçirildi. Bu projeyle Vali Konağının bulunduğu cadde üzerindeki konakların dış cephe tadilatlarına başlanıldı” şeklinde konuştu.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde 40 takım çocuk oyun gurubu ile 11 takım kondisyon aleti seti konulduğunu belirten Tahsin Babaş, “İçme Suyu Arıtma Tesisimiz, en son teknolojiyle yapılmış olup çıkış suyu kalitesi olarak, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe, TSE 266 Standartlarına uygundur. Kastamonu Merkez İçme Suyu Arıtma Tesisi 2014 yılı içerisinde Karaçomak Barajından 7 milyon 81 bin 519 metreküp su almış ve bu suyu arıtarak Kastamonu Şehir Şebekesine göndermiştir. Bu miktarda suyu arıtmak için 36 bin 350 kilogram Alüminyum Sülfat 18 bin 807 kilogram Saf Klor Gazı kullanılmış ve 2014 yılında 167 bin 501 kilowatt enerji tüketilmiştir. Tesiste herhangi bir PH ayarlamasına gerek duyulmadığından Sülfürik Asit ve Kireç kullanılmamıştır” ifadelerini kullandı.
“TOPLANAN ATIKLARLA ŞEHRİN ÇEVRESİ TEMİZLENİYOR”
Kastamonu Belediyesi adına ambalaj atıkları, Beste Geri Dönüşüm tarafından topladığını ve 2014 yılında yaklaşık olarak 4 bin 500 ton ambalaj atığının toplandığını ifade eden Tahsin Babaş, “2014 yılında Belediyemiz sınırları dahilinde, ERA Çevre Teknolojileri A.Ş tarafından yaklaşık olarak 160 ton tıbbi atık toplanmıştır. Bu atıklar, firma tarafında Sterilizasyon Tesisi’ne taşınarak bertaraf işlemi gerçekleştirilmiştir. Bitkisel atık yağların bir litresinin suya karışması bin ton suyun kirlenmesine sebep olmaktadır. Bitkisel atık yağların konutlarda ayrı toplanması için “Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası” başlatılmıştır. Kampanya kapsamında konutlardan 5 litre atık yağ getirene 1 litre bulaşık deterjanı verilmektedir. Yaklaşık 230 litresi konutlardan olmak üzere 2014 yılında, toplam da 18 bin 302 kilogram kızartmalık yağ toplanmıştır. Yetkili firma ve Müdürlüğümüzün yapmış olduğu ortak çalışma ile lastiklerin gelişigüzel yakılması ve doğaya bırakılmasını önlemek amacıyla toplama çalışmaları yapılmaktadır. 2014 yılı içerisinde yetkili firma tarafından 98 kilogram ömrünü tamamlamış lastik toplanmıştır. PETDER (Petrol Sanayi Derneği İktisadi İşletmesi) ile Belediyemiz arasında protokol yapılmıştır. Bu protokolün amacı, Kastamonu Belediyesi sınırları içerisinde atık motor yağı üreten kaynakların belirlenmesi ve bu noktaların etkin bir şekilde kontrol altına alınarak yönetmelik dışı uygulamaların önüne geçilmesi hedeflenmiştir. 2014 yılında toplam 28 kilogram atık motor yağı toplanmıştır. İlk ve Ortaöğretim okullarını kapsayan ödüllü atık pil toplama kampanyası Belediyemiz ve TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi) tarafından organize edilmiştir. Kampanya başlangıcında okullarda kampanya ile ilgili bilgiler verilmiştir. Ayrıca okullara afiş, broşür ve pil toplama kutuları bırakılmıştır. 2014 tarihinde kampanyanın sona ermesi ile birlikte okullardan atık piller tartılarak toplanmıştır. Bu kapsamda okullarımız, fotokopi makinesi, laboratuar seti ve satranç takımları ile ödüllendirilmiştir. Atık pil toplama kampanyası sonucu, okullardan 925 kilogram atık pil toplanmıştır. Toplamda okullar ile birlikte toplanan atık pil miktarı 2014 yılında bin 131 kilogramdır. 2015 yılında da kampanyamız devam etmekte olup, 30 Nisan tarihinde sona erecektir. Dereceye giren okullara, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli ödüller verilecektir. Belediyemiz sınırları içerisinde günde yaklaşık olarak 150 ton katı atık toplanmaktadır. Toplanan bu atıklar, Hacıorta mevkiinde bulunan vahşi çöp depolama alanına götürülmektedir” ifadelerini kullandı.
“HAYVAN BAKIMEVİMİZDE, BİN 300 ADET SAHİPSİZ SOKAK HAYVANI KISIRLAŞTIRILDI”
Kastamonu Belediyesi tarafından şehre bırakılan veya terk edilen sokak köpekleri için mağdur hayvan yaşam alanları oluşturduklarını anlatan Tahsin Babaş, şöyle konuştu: “Geçici Hayvan Bakımevimiz, 250 köpek, 150 kedi kapasitelidir. Geçici Hayvan Bakımevimizde her noktayı gören 16 adet kamera ile 24 saat hizmet veren kamera sistemlerimiz kurulmuştur. Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak 2014 yılında Geçici Hayvan Bakımevimizde bin 300 adet sahipsiz sokak hayvanının kısırlaştırılması, kuduz aşısı, iç-dış parazit enjeksiyonlarının yapılması, gerekli tüm tıbbi bakımlarının yapılması, işaretlenmesi açısından küpelenmesi işlemleri gerçekleştirilmiştir. Geçici Hayvan Bakımevimizde 860 adet hasta olan sokak hayvanını tedavisi yapıldı. 20 adet kırık operasyonu, 5 tane sokak hayvanına göz extirpasyonu operasyonu, 120 adet sokak hayvanında kırık hattına göre alçılı bandaj uygulaması ve çeşitli operatif müdahale gerektiren durumlarda her türlü cerrahi müdahaleleri gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 536 adet sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi gerçekleştirildi”
Geçtiğimiz yıl içerisinde yeni kurulan Mezarlıklar Müdürlüğü adı altında 967 aileye cenaze hizmeti verdiklerini açıklayan Belediye Başkanı Babaş, ihtiyaç sahibi veya kimsesiz 24 vatandaşında cenaze işlemlerinin Belediye tarafından gerçekleştirilerek defninin yapıldığını söyledi. Ramazan Bayramında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktaran Tahsin Babaş, Ramazan ayı boyunca 75 bin kişiyle birlikte oruçlarını açtıklarını kaydetti.
“BU YIL, ALT YAPISI OLUŞTURULAN PROJELERİN YAPIM YILI OLACAK”
Kastamonu Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde alt yapısı hazırlanan ve proje haline getirilen birçok projenin yapımına başlayacaklarını ifade eden Başkan Babaş, “Eski KASKİ Müdürlüğü ihale edildi. Yüklenici firma tarafından 5 milyon TL ücreti belediyemize yatırıldı. Eski KASKİ Müdürlüğünün olduğu yere 4 yıldızlı otel yapılacak. Proje başlamadan Belediyemiz üzerine düşen gerekli çalışmalar yapılıp, alt yapısı hazırlanmıştır. İnşallah önümüzdeki günlerde burada çalışmalar başlayacak. Ayrıca bu yıl içerisinde, Belediyemiz tarafından muhtaç vatandaşlara nitelikli hizmet sunmak ve ihtiyaçlarına göre yardım yapabilmek amacıyla ‘Sosyal Market’ kurmayı hedefliyoruz. Kuracağımız sosyal market sayesinde, Kastamonu’da ikamet eden ve ikamet ettiği yer itibarı hemşehrilik bağı ile birbirine bağlı yardıma muhtaç vatandaşlarımıza modern çağın niteliklerine yakışır şekilde destek olmak istiyoruz. Kastamonu’da ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin yaşam kalitelerini arttırmak, sosyal yardım ve sosyal hizmet üniteleri kurarak, insan onuruna yakışır şekilde sosyal yardım hizmetlerini sunmak, sosyal dayanışmayı ön planda tutarak Kastamonu kent sakinlerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir hizmet modelidir. İlk etapta süper market mantığıyla çalışacak olan ‘Sosyal Market’ gıda, giyim ve temizlik ürünlerinin bulunduğu markettir. Vatandaşlarımız, ihtiyaç durumuna göre, kendilerine verilecek kartlarla bu marketten alışveriş yapabilecekler” dedi.
YAŞLILARA EVDA BAKIM HİZMETİ YAPILACAK
Kastamonu’da yaptıkları sosyal sorumluluk projeleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarla yaşlılara ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Tahsin Babaş, şunları söyledi: “Yaşadığı Yerde Yaşlıya Bakım Hizmetleri Merkezi” ev ortamında yaşlının desteklenmesi ve toplumdan soyutlanmadan yaşamına devam etmesi amacıyla Kastamonu Belediyesi olarak kurulması planlanan merkez, üyelerin günlük yaşamını kolaylaştırırken onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeyi ve gördükleri ilgi, sevgi ve şefkatle onurlu bir yaşam sürdürmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Bu merkeze, Kastamonu Belediyesi sınırları içinde ikamet eden, eşiyle veya yalnız yaşayan, 60 yaş üzerinde, asgari ücretin altında gelire sahip olan her birey şahsen veya birinci dereceden akrabalarının aracılığıyla başvurabileceklerdir. Evde Yaşlı Bakım Merkezi’nin sağlamış olduğu imkanlar tamamen ücretsiz hizmetlerdir”
Evde Bakım Hizmeti dışında Psikolojik Destek Hizmetleri de vereceklerini söyleyen Başkan Babaş, “Psikolojik danışman ve sosyal hizmet uzmanları yaşlıların psikolojik, sosyal ve ekonomik sorunlarının belirlenip tanımlanması, ilgili konularda yaşlının bilgilendirilmesi, problemin çözümüne yönelik girişimlerde bulunulması, Evde Yaşlı Bakım Merkezi imkanları ölçüsünde çözümlenmesi ya da ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirilmesi alanında hizmet verecektir. Bu çalışmaların dışında yaşlılarımıza, genel sağlık hizmetleri ve temizlik hizmetleri de verilecektir” diye konuştu.
Kuzeykent Mahallesine kamyon garajının oluşturulmasına başlandığını ifade den Başkan Babaş, şöyle konuştu: “Bin 200 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde bisiklet parkuru oluşturuyoruz. Bunun dışında Kuzeykent Mahallesinde sentetik çim halı saha yapacağız. Çağlayık deresine yürüyüş yolu ve Şeyh Şabanı Veli’nin anıtını yapacağız” şeklinde konuştu.
Kastamonu Belediyesi tarafından ihalesi gerçekleştirilen Harikalar Diyarı projesinin devam ettiğini açıklayan Babaş, şunları kaydetti: “Süs havuzu, elektrikli gezi treni, masal kahramanı heykelleri, engelsiz oyun grubu, tırmanma aleti, figürlü döner platformu, ahşap ikili salıncakları, dönerli atlı salıncakları, yaylı hayvan figürleri, HDPE panel fil yaylı figürleri olan özel tasarımlı çocuk oyun grupları, kamelyalı oturma alanları, at arabası figürlü kamelya yer almaktadır” ifadelerini kullandı.
Nasrullah Meydanında çevre düzenlemesi de yapacaklarını aktaran Tahsin Babaş, bu kapsamda proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Kastamonu Kalesi ve çevresinin lazer tarama tekniğiyle projesinin hazırlanmasının sürdüğünü belirten Babaş, şöyle devam etti: “Kent merkezinde bulunan sit alanının lazer tarama tekniği ile taranması ve tüm binaların rölöve ve sokak siluet projeleri fotogrametrik ve yersel lazer tarayıcılar oluşturulması işidir. Bu sayede kültür varlıklarımızın turizme kazandırılması için büyük adım atılmış olunacaktır. Bu proje, en çok önemsediğim ve üzerinde durduğum projedir. Yaklaşık projenin bedeli 10 milyon TL’dir. Bu proje hayata geçtiğinde tamamen şehrin önü açılacak ve lig atlamış olacağız”
“VADİPARK PROJESİYLE, BATI KARADENİZ BÖLGESİ’NİN EN BÜYÜK YAŞAM ALANI OLUŞTURULACAK”
Esentepe Mahallesi ile Suluceviz Mahallesi ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin ortak kullanabileceği bir bölgeye pazaryeri kurmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Babaş, “Sepetçioğlu Kapalı Pazaryeri Projesini en yakın zamanda inşallah hayata geçireceğiz. Kasaplar Hali İyileştirme Projesi ve Uygulama Çalışması yapılacak.
Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında 6 tane öncelikle bölge oluşturulduğunu anlatan Tahsin Babaş, şöyle devam etti: “Bu kapsamda riskli alanlara yönelik rapor hazırlandı. 2 bölge rezerv alanı olarak belirlendi. Kurum görüşmeleri doğrultusunda rezerv alanları oluşturuldu. Kent içindeki sanayi alanlarının taşınması için yer arayışları devam etmektedir. Şu anda Orman Bölge Müdürlüğüne bir kısmı ait olan Taşlık köyü civarında hazine arazisi üzerinde duruyoruz. Seyrangah Tepesi projemiz devam ediyor. Kırk odalı konağının üzerinde yapılacak olan Seyrangah Projesiyle, kafe ve restoranlar yapılacak. Önümüzdeki yıllarda burulara golf arabalarıyla çıkılabilecek. Bununla birlikte Kale ile Saat kulesi arasında teleferik projesini hayata geçireceğiz. Bin 40 metre uzunluğunda yapılacak teleferik ile Saat Kulesi ile Kastamonu Kalesi arasında gidip gelinebilecek. Kuzeykent Mahallesinde Vadipark Proje çalışmamız var. Toplam 12 bin metrekare kapalı alanı olacak. Vadipark Projesi, Batı Karadeniz Bölgesi’nin en büyük yaşam alanı olma özelliği taşıyor.
Çevre kirliliğinin giderilebilmesi için çöp konteynırlarının yer altına alınacağını belirten Babaş, “Belediye binası önünde, 2 katlı 400 araçlık yer altı otoparkı oluşturulacak. Bununla birlikte 20 yıldır yapılması için uğraş verdiğimiz Şehir Parkı projesinin yapım ihalesine de önümüzdeki günlerde çıkacağız. Bu parkın altına da 174 araç kapasiteli otopark yapılacak” şeklinde konuştu.
“BELEDİYE KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ YAPACAĞIZ”
Kastamonu Belediyesi tarafından Kuzeykent Mahallesine Belediye Kültür ve Spor Merkezi oluşturulacağı ifade eden Tahsin Babaş, şöyle konuştu: “Belediye Kültür ve Spor Merkezi’nde 2 bin 22 kişilik kapalı spor salonu bulunacak. Yarı olimpik havuz, jimnastik salonu, fitness salonu, Türk hamamı, sauna, SPA, bin 130 kişilik tiyatro salonu ve 500 kişilik çok amaçlı salon olacak. Ayrıca şehrin birçok noktasında kavşaklar yeniden ele alınacak. Şerife Bacı Hastanesi önünde kavşak düzenlemesi yapılacak. Bu kavşak, battı-çıktı şeklinde olacak. Daday Kavşağı ve Tosya Kavşağı da yeniden ele alınacak. Bununla birlikte Kent içi otopark alanları planlanıyor”
Atık Su Arıtma Tesisi hakkında da bilgiler veren Babaş, IPA Master Programının uzun sürmesi durumunda Atık Su Arıtma Tesisi’nin bu yıl ihale edilebileceğini belirterek, “Bizi ziyaret edenlere açık bir şekilde bunu söyledim. Bu yılsonuna kadar da bekleyeceğim. Bu yılda bir sonuç alamazsak ihalesine çıkacağız. Kastamonu Üniversitesi’nin şu anki Spor Salonunu da belediyemiz yapacak” şeklinde konuştu.
“HEDEFLERİMİZİ, VATANDAŞLARIMIZIN DESTEĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Kastamonuluların her türlü güzel hizmeti hak ettiğine işaret eden Başkan Babaş, “Çok değerli halkımız, seçimini yapıp bizleri göreve getirerek, dedikodulara, iftiralara, yalanlara ve boş vaatlere itibar etmediğini de net bir şekilde gözler önüne sermiş oldu. Evliyalar şehri, şehitler beldesi güzel Kastamonu’nun güzel insanları, verdikleri kararla, her zaman ne kadar fazilet, basiret ve feraset sahibi olduklarını göstermişlerdir” diye konuştu.
Belediye Başkanlığı görevine başladığı günden bu yana seçim sürecinde vaat ettiği projeleri hayata geçirmek için çalıştığını belirten Belediye Başkanı Babaş, Belediye Başkanlığı olarak bir yıl boyunca aralıksız bir şekilde çalıştığını ve bu çalışmalar neticesinde birçok önemli hizmete imza attıklarını söyledi.
Babaş, şöyle konuştu: “Hizmetlerimizi gerçekleştirirken şehrimizin köklü geçmişi, tarihi ve kültürel yapısı, halkımızın samimiyeti, güveni, iyi niyeti ve bizlere verdiği destek, çalışma azmimizi en üst noktalara taşımıştır. Ben Belediyecilik kavramını sadece içinde bulunduğumuz zaman dilimi için değil, gelecek nesilleri, oluşacak yenilikleri, geleceğe dair gerçekleşmesi beklenen tüm ihtimalleri göz önüne alarak değerlendiriyorum”
Gayelerinin Kastamonu’daki tüm vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak olduğuna dikkat çeken Babaş, “Muhtaçlara yardım elini uzatmak, kadınlara, gençlere ve engelli vatandaşlarımıza sosyal aktivite alanları kazandırmak ve onların geleceğe ümitle bakmalarını sağlamaktır. Tarih boyunca şehirlerimizde derin medeniyet izleri bırakan, garip gurebanın elinden tutan, birlik ve berberlik içinde toplum bilinci oluşturmaya önem veren sosyal belediyecilik anlayışının Kastamonu’da yeniden canlanması ve kurumsallaşması için çalışıyoruz” diye konuştu.
Fatih Sultan Mehmet’in bir sözünü hatırlatan Tahsin Babaş, şunları söyledi: “‘Hüner bir şehir bünyad etmektir. Reaya kalbin abat etmektir’ Yani; ‘Hüner bir şehir inşa etmektir. Halkın kalbini hoş etmektir’ demiştir. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u imar etmek, halkın gönlünü kazanmak için çalışmıştı. Biz de Kastamonu’yu bayındır hale getirmek, imar etmek ve Kastamonu halkının gönlünü hoş tutmak, halkımızın huzur ve refahını sağlamak için bize verilen kutsal vazifeyi, yüce ecdadımıza layık bir şekilde yerine getirmek istiyoruz”
Vatandaşlar arasında herhangi bir ayrım gözetmeden hizmet ettiklerine işaret eden Tahsin Babaş, şunları kaydetti: “Biz herkesi, her kesimden, her partiden, tüm insanlarımızı seviyoruz. Kastamonu’da, Türkiye’de ve hatta yurtdışında yaşayan vatandaşımızı ayrım gözetmeksizin canı gönülden seviyoruz. Her insanı aynı sevgi ve şefkatle kucaklayan, insanların dünya görüşünü, düşünce ve inanç sistemlerini olduğu gibi görüp onlara değer veren bir politika ve yaklaşıma sahip olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz”
Yıllardır Kastamonu Belediyesi’nde vatandaşlara hizmet ettiğini anlatan Belediye Başkanı Babaş, vatandaşların huzuru, refahı ve mutluluğu için çalıştığının herkes tarafından bildiğini ifade etti.
Hedeflerini, vatandaşların sevgisiyle, desteğiyle ve katkısıyla gerçekleştirebileceğini aktaran Tahsin Babaş, bunu çok iyi bildiğini ifade ederek, “Halkımın mutluluğu için halkımla birlikte çalışmak arzusundayım. Çünkü bu güzel şehri daha da güzelleştirmek için hep birlikte, el ele, gönül birliğiyle çalışmalıyız. Bu birlikteliğimiz içinde tek bir kişinin bile dışarıda kalmasını istemiyorum. Bu nedenle ‘Sen yoksan eğer, biz bir kişi eksiğiz’ diyorum” ifadelerini kullandı.
Toplantının ardından Tahsin Babaş, davetlilere yemek ikramında bulundu. Babaş, görevde bulunduğu ve 1 yılını değerlendirmesi nedeniyle yaşta pasta kesti. Daha sonra Babaş, basın mensuplarıyla Kastamonu Belediyesi tarafından yürütülen önemli projelerin yerlerini ziyaret ederek, çalışmalarını gösterdi.
Öte yandan, Belediyesi Hizmet Binasında düzenlenen toplantıda, başta Belediye Başkan Yardımcıları ile diğer birim müdürlerinin arka sıralarda oturması ve basın mensupları ile bazı vatandaşların yer bulamaması dikkatlerden kaçmazken, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde çalışan bir personelin ise, en önde protokol koltuğunda oturması tartışma konusu oldu.