Iğdır Taı'den Iğdır Üniversitesi'ne Cihaz Desteği

Taı'den Iğdır Üniversitesi'ne Cihaz Desteği

27.09.2018 - 11:43 | Son Güncellenme:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi, Iğdır Üniversitesi'nde kullanılmak üzere 14 cihaz hibe etti

Taıden Iğdır Üniversitesine Cihaz Desteği

IĞDIR (AA) - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TAI), Iğdır Üniversitesi Elektrik-Elektronik ve Makine mühendisliği bölümlerinde kullanılmak 14 cihaz hibe etti.

Haberin Devamı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Gündoğdu, üniversitenin envanteri için gereken cihazların kazandırılması için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar sonucu TAI tarafından, 1 multimetre, 2 sinyal jeneratörü, sinyal tarayıcı, spektrum analizör, voltmetre, puls jeneratörü, kutu rezistans, standart AC/DC devre, dijital piston ölçücü, ısı kontrol sistemi, düşük ve yüksek ısı göstergeleri ve osiloskop cihazları, elektrik-elektronik ve makine mühendisliği bölümlerinde kullanılmak üzere verildi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, "Üniversite olarak envanterimizde eksik olan bazı cihazların temini noktasında önemli görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Son olarak elektrik-elektronik ve makine mühendisliği bölümlerinde kullanılmak üzere üniversitemize cihaz temini sağlama noktasında emeği geçen TAI Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ile Strateji ve Teknoloji Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk'ün şahsında TAI çalışanlarına katkılarından dolayı akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Haberin Devamı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi tarafından yapılan hibe ile mühendislik fakültesindeki cihaz eksikliği büyük ölçüde giderilmiş oldu.