Eğitim Takdir teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Takdir teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır?

13.01.2016 - 11:35 | Son Güncellenme:

İlk dönem sonunun yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler takdir teşekkür hesaplama işlemini nasıl yapacaklarını merak etmektedirler. Bu işlemi yaparak takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alacaklarını öğrenebilirler. Ayrıntıları haberimizde.

Takdir teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır

İlkokul, ortaokul ve liseliler için heyecanla bekledikleri yarıyıl tatili yaklaşmaktadır. Her yıl düzenli olarak öğrencilerin tatile girdiği şubat ayı tatili herkesi heyecanlandırmıştır. İki döneme ayrılan öğrencilerin eğitim hayatının birinci dönemi sona ermiş, artık bir yılı bitirmek için geriye yalnızca ikinci dönemi kalmıştır. 22 Ocak Cuma günü resmi tatile girecek olan her okulun tatil günleri aynı gün içerisindedir. Türkiye’nin dört bir yanında ki okullarda iki hafta olarak düzenlenen bu tatil her yıl yapılmaktadır. Öğrencilerin hem motivasyonunu toplamak hem de çok aşırı soğuk günlerde okula gelme zorunluluklarının ortadan kaldırmak amacı ile düzenlenen bu tatile hemen hemen 10 gün kalmıştır. Öğrencilerin merakla ve sabırsızlıkla bekledikleri tatil kapıya dayanmıştır. Öğrenciler tüm dönem boyunca çektikleri sıkıntıların, streslerin en azından bir on beş gün boyunca bunlardan uzak kalacaklar ve bu sayede inzivaya çekileceklerdir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yarıyıl tatilinin yaklaşması ile beraber öğrencileri karne heyecanı da sarmıştır. Tüm yıl içerisinde olmuş oldukları sınavlardan aldıkları puanları, yapmış oldukları ödevlerden aldıkları notları ve öğretmenlerinden sözlü notu yerine geçen puanlarla hazırlanmış olan bu karneleri her öğrenci merak etmektedir. Ancak gelişen ve kendini yenileyen internet sistemi sayesinde artık biz vatandaşlar olarak pek çok alanda kolaylık ve pratiklik bulmaktayız. Eğitim alanında da gerçekleşen bu internet sistemi sayesinde öğrenciler pek çok pratiklik kazanmışlardır. Okullarda almış oldukları notların yazılı olduğu kâğıt üzerindeki belgeye karne adı verilmektedir. Öğrencinizin okul içerisinde ki durumlarını ve almış oldukları sınav notlarını barındırır. Ancak öğrenciler gelişen internet teknolojisi sayesinde artık notlarını öğrenmek için yalnızca karne aldıkları günü beklemelerine gerek kalmaz. Çünkü karne niteliği taşıyan e-okul sisteminde girmiş oldukları sınavlardan aldıkları puanlar burada yer alır. Öğrencilerde kendi kimlik bilgilerini sisteme girerek diledikleri zaman karne notları hakkında her türlü bilgi alabilirler. Öğrencilerin bu noktada merak ettikleri asıl durum karneleri ile beraber alacak oldukları takdir ve ya teşekkür belgeleridir. Çünkü karnede yazılı olan notları daha önceden öğrenebilirler. Bu nedenle karne notlarını değil takdir teşekkür alabilme durumlarını merak ederler.

Haberin Devamı

Günümüzde artık teknolojisi öylesine gelişmiş ve de ilerlemiştir ki öğrenciler takdir ya da teşekkür belgesi alıp alamayacaklarını internet sistemi üzerinden hesaplatabilirler. Böylece karne günü gelip çattığında meraklarını en aza indirgeyerek hangi belgeyi alabileceklerini internet sistemi üzerinden kolayca öğrenebilirler. Bunun için yapmaları gereken tek şey internete erişim sağlamaktır. Bu erişimi tamamlayan her öğrenci sınavlarda aldıkları notların ortalamalarını, girdikleri derslerin adlarını, kaçar saat dersi gördüklerini sisteme doğru ve düzgün bir şekilde girdikleri takdirde hangi belgeyi almaya hak kazandıklarını bu şekilde öğrenebilirler. Bu işlemi yaparken büyük bir kolaylık bulan öğrenciler her karne dönemi öncesi bu hesaplama işlemini gerçekleştirebilir, en doğru sonucu alabilirler.