Eğitim Takdir teşekkür hesaplamayı nasıl yapılır?

Takdir teşekkür hesaplamayı nasıl yapılır?

19.01.2016 - 22:16 | Son Güncellenme:

Eğitim-öğretim hayatının ilk döneminin son haftasına giren öğrencilerin aklındaki tek soru takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alacağı. Bu hesaplama işlemini nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Takdir teşekkür hesaplamayı nasıl yapılır

Lise, ortaokul ve ilkokul da öğrenim gören öğrenciler için yarıyıl tatili yaklaşmıştır. Durum böyle olunca da öğrencileri tatil heyecanı sarmıştır. İlk dönemi bitiren öğrenciler artık karnelerini alarak dönemi sonlandıracaklardır. Her sene 2 dönem öğrenim gören öğrenciler için ilk dönemin sonunda 2 haftalık şubat tatili yapılmaktadır. Bu seneki tatil 22 Ocak’ta başlayacaktır. 15 günlük tatilin ardından öğrenciler için 2. dönem 8 Şubat’ta başlayacaktır. 22 Ocak cuma günü öğrenciler ilk dönem girdikleri sınavların sonuçlarını gösteren karne alacaklardır. Bu yüzden öğrencilerin hepsini karne heyecanı sarmıştır. Öğrencilerin alacakları karnede ki notlara göre de bir belge alabilirler. Karne notunu göre öğrenciler ya teşekkür belgesi ya da takdir belgesi almaktadır. En üst belge takdir belgesi iken onun bir alt derecesi belge teşekkür belgesidir. Öğrencilerin dönem içindeki başarılarına göre takdir belgesi, teşekkür belgesi ya da hiç bir belge alamayabilir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı gelişen internet teknolojisine ayak uydurarak E-Okul uygulamasını hizmete sokmuştur. E-Okul uygulamasında öğrencilerin tüm okul bilgileri yer almaktadır. Sınav tarihleri, sınav sonuçları, devamsızlık bilgileri ve karne notu gibi bilgiler yer almaktadır. Veliler bu sisteme giriş yaparak öğrencileri hakkında bilgileri öğrenebilmektedir. Öğrenciler bu sistem sayesinde bir çok öğrenim bilgisine ulaşabilmektedir.

Öğrenciler karnelerini almadan karne notlarını bile bu sistemden öğrenebilmektedir. Girdikleri sınavların sonuçlarına göre bir ortalama puan alan öğrenciler bu puana göre de karşılık gelen notu karnelerinde görmektedir. Bu notlara göre de takdir belgesi veya teşekkür belgesi alabilirler. Takdir ve teşekkür belgesi okul genel not ortalamasına göre verilmektedir. Okul genel not ortalaması 70 puan ve aşağısında olan öğrenciler hiç bir belge alamaz. 70 puan ve 85 puan arasında puanı olan öğrenciler ise teşekkür belgesi almaktadır. Okul genel not ortalaması 85 puandan fazla olan öğrenciler ise takdir belgesi almaya hak kazanırlar. İnternet üzerindeki bazı uygulamalar sayesinde artık karnenizi almadan hangi belgeyi alacağınızı öğrenebilirsiniz. Bazı basit hesaplamalar ile öğrenebileceğiniz bu bilgiyi internet üzerinden notlarınızı girerek basit bir şekilde öğrenebilirsiniz.

İnternet üzerinden hesaplama işlemini yapabilmek için ilk olarak takdir - teşekkür hesaplama uygulamasına giriş yapmanız gereklidir. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ise bazı bilgilerinizi girerek öğrenebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ilk olarak toplam ders sayınızı sisteme girmeniz gereklidir. Daha sonrasında alt taraflarda kaç tane dersiniz varsa hepsini seçmelisiniz. Ders 1 bölümüne haftalık ders saatini girdikten sonra puanınızı da girmeniz gereklidir. Bunu her ders için yapmanız gereklidir. Bütün dersler için aynı şekilde yaptığınız takdirde dönem sonunda takdir veya teşekkür belgesinden hangisini alacağınızı öğrenebilirsiniz. Eğer okul genel not ortalamanız 70 puan ve aşağısında ise hiç bir belge almadan dönemi kapatırsınız.