Ekonomi Takipteki kredilerde yüksek faiz uyarısı!

Takipteki kredilerde yüksek faiz uyarısı!

03.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kredi borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik bankaların tutumunu eleştirerek, bankaların belirlenen oranların üzerinde faiz uyguladığını söyledi.

Takipteki kredilerde yüksek faiz uyarısı

“Bankaların kredilerin yeniden yapılandırılmasında istekli olmadıklarına” ilişkin şikayetlere ilişkin Tüfenkci, “Şikayetleri doğru oturtmak lazım. İnsanlar anlaştıkları ve takibe, temerrüde düşmeyen normal aktif bireysel kredileri de tekrar yapılandırmak istedikleri için birtakım sıkıntılar oluşabiliyor. Takibe ve temerrüde düşen borçlar için esasında çok yüksek oranlarda faiz uygulanmıyor ama bir aylık sonuçlara baktığımızda belirlenen oranların üzerinde faizler uyguladıklarını gördük. Bununla ilgili Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’nin başkanlığında bankalarla BDDK ve Bankalar Birliği ile görüşmeler oldu. Başbakanımızla da bu noktada görüşüp bankaların tutumunu netleştirmesini isteyeceklerini düşünüyorum” dedi.

TOBB’la atak zamanı

Tüfenkci, Türkiye-Körfez 2. İş ve Yatırım Forumu için geldiği Bahreyn’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tüfenkci, Körfez ülkelerinin Türkiye’ye bakışının olumlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bahreyn Kralı’nın Türkiye ziyaretinden sonra darbeyi ilk kınayanlardan ziyaret edenler arasında olması ziyaretin başarılı geçmesi buradaki iş adamlarının Bahreyn ve diğer işadamlarının Türkiye ile iş yapmaları Kral tarafından cesaretlendirilmesi fırsat oluşturdu. TOBB yönetimi bu fırsatı değerlendirmiş oldu. Körfez ile TOBB 2. Yatırım İş Forumu gerçekleştirilmiş oldu. Aldığımız bilgilerde verimli görüşmelerin gerçekleştirildiğine yönelik hatta bazı anlaşmalar imzalanmış. 250 işadamı TOBB vasıtasıyla buraya getirilmiş oldu.”

Bakan Tüfenkci, bu bölgelerdeki sermayenin Türkiye çekilmesinin önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bugün Anadolu Tersanesiyle Bahreyn Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın görüşmeleri var. Olumlu gelişmeler olabilir. Gemi yapımıyla ilgili. Tersane boyutuyla görüşmeler olacak. Türkiye’de sağlık sektöründe yatırım yapmak isteyenlerin talepleri var. Onunla ilgili görüşmeler yapıldı. Gıda sektöründe ön anlaşmalar yapıldığına yönelik bilgiler var. Verimli bir görüşme olduğunu hissettik.”