İstanbul Taksim'de Gaziler Günü heyecanı

Taksim'de Gaziler Günü heyecanı

19.09.2014 - 12:08 | Son Güncellenme:

Gaziler Günü dolayısıyla İstanbul’daki Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konuldu. Törenin ardından Gazi yürüyüşü düzenlenirken, askerlerin geçiş töreni vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Taksimde Gaziler Günü heyecanı

Gaziler Günü dolayısıyla İstanbul’daki Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konuldu. Törenin ardından Gazi yürüyüşü düzenlenirken, askerlerin geçiş töreni vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
19 Eylül Gaziler Günü programı kapsamında Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı’na harp malulü gaziler ve yakınlarının da katıldığı tören düzenledi. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Emin Çolak, Piyade Albay Mehmet Arıöz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ile Muharip Gaziler İstanbul Şube Başkanı Gazi Turan Çökmez ve çok sayıda gazi ile gazi yakını katıldı.
Taksim Meydanı’nın da bulunan Cumhuriyet Anıtına çelenkler konulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’ndan sonra anı defterini imzalayan Vali Yardımcısı Emin Çolak, törende yaptığı konuşmada, “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, yüce Türk Ulusu’nun bağımsızlığı ile birlik ve beraberliği uğruna canlarını feda ederek, en yüksek mertebeye erişen aziz şehitlerimizi ve gazilerimizden ebediyete intikal etmiş olanları rahmetle anıyorum. Aramızda olan gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyorum. Tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Törende konuşan Muharip Gaziler İstanbul Şube Başkanı Gazi Turan Çökmez ise gazilerin Cumhuriyetin teminatı olduğunu ifade ederek, “Kahraman gaziler, Gaziler Gününüz kutlu olsun. Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk Milleti’nin azmini, gücünü ve kudretini ortaya koydunuz” şeklinde konuştu.
Gaziler Günü, yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından, vatandaşların ilgiyle izlediği askerleri geçiş töreni ile son buldu.