Gündem Taksim’de paket servis tacizi

Taksim’de paket servis tacizi

25.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cihangir’de yaşayan Merve Öngen, yemek kuryesinin tacizini mesajlarıyla paylaştı. Servis elemanını işten çıkartan Bambi, özür diledi.

Taksim’de paket servis tacizi

Mersin’de Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından ‘sen de anlat’ kampanyasıyla sosyal medyaya taşınan kadın tacizlerine bir yenisi eklendi. Bir yayınevinde editör olan Merve Öngen, Facebook hesabında, Yemek Sepeti’nden sipariş verdikten sonra servis elemanının telefonla tacize uğradığını yazdı. Telefonuna gelen tecavüz ve ölüm tehditleri mesajlarını da özetle Öngen, şunları yazdı:

Haberin Devamı

‘Yoruldun mu sen?’
“Bambi Kuruyemiş’ten sipariş verdim. Ödeme için getirdikleri yeni tip pos cihazı bağlantı kuramadığından 02.00’ye kadar 2 kez geldiler. Görünüşüme bakıp ters tavır sergileyen bu kişiye, ‘Yorucu oldu’ dememle tedirgin anlar başladı. ‘Yorucu oldu, sana mı? Yoruldun mu sen?’ sözlerini tehditkâr ve korku salmak ister bakışlarla direkt gözlerinin içine bakarak yanıt verdim. Sonrasında ölüm dahil türlü tehditlerinde adres, isim, ve telefon bilgilerimi kullanmaktan çekinmedi.”

Yazılı açıklamayla özür

Öngen, "Ben bu şahıs cezasını çekene kadar uğraşacağım; firmanın durumu itiraf etmesi için boykot etmenizi veya afişe etmek amaçlı, en azından bu statüyü paylaşmanızı rica ediyorum" şeklinde boykot çağrısında da bulundu. Bu çağrının sosyal medyada hızla destek bulup yayılmasının ardından Bambi Kuruyemiş yönetimi, şu açıklamayı yaptı:
"21 Şubat Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece kurumumuza sipariş veren bir bayan müşterimizin yaşadığı talihsiz olaydan dolayı kendisinden, ailesinden ve tüm kamuoyundan özür dileriz. Kadına yönelik taciz ve şiddet olaylarının toplumumuzda onarılması güç yaralar açtığı böylesi bir dönemde bu üzücü olayın yaşanmasına sebep olan şahsın, kurumumuzla olan ilişiğinin kesildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız. Bambi Kuruyemiş olarak toplumdaki her bireyi saygı ve sevgiyle yaklaşan kurum felsefemizle bağdaşmayan davranışlar sergileyen bu şahsın kurumumuz bünyesinde sadece 7 günlük bir çalışan olduğunu ayrıca belirtmek isteriz. Gündemi meşgul ettiğimiz için kamuoyundan özür diler, böylesi olumsuz bir olayın bir daha tekrarının yaşanmaması temenni ederiz."

Haberin Devamı

‘Özür bir şey ifade etmiyor’

Merve Öngen, Milliyet’e Bambi’nin özürü hakkında şöyle dedi:

"Ben patronumla iki gündür iş için Londrada'yım ve internet erişimim yoktu. Sabah Yemek Sepeti görevlileri tarafından arandım. Bambi yöneticilerinin benimle görüşmek isteğini, bu nedenle de iletişim bilgilerimi istediklerini aktardılar. Yöneticilerin telefon numaralarının bana ulaştırılmasını istedim. Cumartesi günü Türkiye'de olacağım ve ofisteki kız arkadaşlarımla Bambi yöneticileriyle görüşmeye gideceğiz. Olanları babam da internetten öğrenmiş. Telaşlandı. Kendi politik görüşüm nedeniyle savcı ve polise güvenmiyorum. Bu nedenle de şikayette bulunmadım. Tacizde bulunan kişi kaçmış, belki kendi güvenliğim için şikayette bulunurum. Bambi'nin özürü ise benim için bir şey ifade etmiyor" dedi.