Gündem ‘Taksim İlkyardım’ 11 Haziran’da açılıyor

‘Taksim İlkyardım’ 11 Haziran’da açılıyor

22.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2015 yılında yıkılarak yeniden yapımına başlanan Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışmalar tamamlandı.

‘Taksim İlkyardım’ 11 Haziran’da açılıyor

Hastanenin 11 Haziran’da hizmete girmesi bekleniyor. Taksim’de Sıraselviler Caddesi’nde 1969 yılında hizmete açılan ve uzun süre İlkyardım Hastanesi olarak hizmet veren Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2015 yılının başında yenilenmek için yıkılmış, hastane Gaziosmanpaşaya taşınmıştı. Yıkılan alanda yeniden inşasına başlanan Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışmalar tamamlandı. İçerisinde 250 yatağın bulunduğu, 50 bin metrekare kapalı alanda sağlık hizmeti verilmesi planlanan hastanenin 11 Haziranda hizmete girmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Son hazırlıkları yapılan hastanenin açılma noktasına gelmesi, hastanenin eksikliğini çeken mahalle sakinlerini de sevindirdi. Çevre sakinlerinden Hüseyin Özmen “Ben doğma büyüme Cihangirliyim. Hastane bir su gibi, yaşam gibi, ömür gibi. Eksikliğini çok fark ettik. 4.5 yıldır bu hastanenin açılmasını bekliyoruz. Gaziosmanpaşa bizim için çok uzaktı. Gitmekte zorluk çekiyorduk. Şimdi hastanemiz açılıyor. Çok mutluyuz” dedi. Neslihan Önceler de, “Ben hastanenin açılacağına inanamıyordum. Biz hastane varken anlamamışız ama gidince değerini anladık” diye konuştu. l HAKAN KAYA-HASAN YILDIRIM-ERSAN SAN İstanbul DHA

Yazarlar