Denizli TALASEMİ HASTALARINA MORAL ZİYARETİ

TALASEMİ HASTALARINA MORAL ZİYARETİ

07.05.2016 - 13:13 | Son Güncellenme:

.

TALASEMİ HASTALARINA MORAL ZİYARETİ

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk ‘8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’ nedeniyle Denizli Devlet Hastanesi Talasemi Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirdi.
Denizli Devlet Hastanesi Talasemi Merkezi hastaları ile doktor ve hemşirelerini ziyaret eden Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, merkezin sorumlu hekimleri Hematoloji Uzmanı Dr. Gülsüm Akgün Çağlıyan ve Çocuk Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Akın’dan talasemi hastalığı ve Talasemi Tedavi Merkezi hakkında bilgi aldı. Serviste tedavi gören hastaları ziyaret eden Uz. Dr. Berna Öztürk, hastalara hediyeler vererek geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve hastalarla pasta kesti. Ziyaretin sonunda merkez sorumlu hekimleri ve hemşirelerine de birer teşekkür belgesi verildi.
Ziyaretten sonra açıklama yapan Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, ‘’Talasemi dünyada en sık görülen, ülkemizde yaygın olarak ‘Akdeniz Anemisi’ olarak bilinen bir kan hastalığıdır. Anne ve babadan çocuğa geçer. Çocukta 3-4 aylıkken hastalık başlar ve sürekli kan nakli gerektirir. Talasemi taşıyıcılığı kalıtsal bir özelliktir. Hastalıktan korunmada toplum eğitimi, hastalığı taşıyan kişilerin tarama yöntemiyle saptanması, genetik danışmanlık ve doğum öncesi tanı çok önemlidir. Öncelikli amacımız; talaseminin önlenmesidir. Bununla ilgili ilimizde Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün takibinde çalışmalar yürütülmektedir” dedi.
Birçok insanı etkileyen talasemiye dikkati çekmek ve hastalık hakkında farkındalığı artırmak amacıyla her yıl 8 Mayıs’ın Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Dünya Talasemi Günü’ olarak ele alındığını belirten Öztürk: “Biz de bu gün dolayısıyla Denizli Devlet Hastanesi Talasemi Tanı ve Tedavi Merkezimizde tedavi gören talasemi hastalarımızı ziyaret etmek istedik. Denizli olarak insan hayatında önemli bir yere sahip böyle bir merkezimiz olduğu için çok şanslıyız. Birlik olarak da hastalarımızın hayatına hem sağlık katmak hem de hayatlarını kaliteli bir şekilde sürdürmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca hastalarımızın yaşam kalitelerini artırmak için Denizli Devlet Hastanemiz bünyesindeki Talasemi Tanı ve Tedavi Merkezimizde hastalarımızın takip ve tedavilerini yürüten hekim arkadaşlara ve hemşirelerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.