Cadde Talat Bulut kararı! Set çalışanının avukatı itiraz etti

Talat Bulut kararı! Set çalışanının avukatı itiraz etti

07.08.2018 - 14:48 | Son Güncellenme:

Talat Bulut hakkında taciz suçlamasıyla yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verilmesine itiraz geldi. Ünlü oyuncunun kendisini taciz ettiğini iddia eden set çalışanı Özge Şimşek'in avukatı Sibel Önder, mahkemeye başvurarak takipsizlik kararının kaldırılmasını istedi.

Talat Bulut kararı Set çalışanının avukatı itiraz etti

Avukat Sibel Önder, dilekçesinde takipsizlik kararına üç noktadan itiraz etti. Avukat Önder'in itiraz dilekçesine göre:
- Müvekkilimin eski ifadesiyle yetinildi, yeni ifadesi alınmadı.
- Talat Bulut'un taciz eylemine maruz kalmış mağdur kadınların gönderdiği Bulut tarafından çekilen mesajlar değerlendirmeye alınmadı.
- Dosyadaki tüm tanıkların ifadesi alınmadı, eksik inceleme yapıldı.

Haberin Devamı

Dilekçenin sonuç bölümünde şu ifadeler yer aldı:
"Taciz eyleminin mağdurları şikayet etmekten çekinmektedir. Suçlu pozisyona düşürülmek, ciddiye alınmayacağını düşünmek, aşağılanmak duygusu ile başbaşadır. Müvekkilim de 19 yaşında olup maruz kaldığı taciz eylemine karşı yasalara sığınmıştır. Dosyada ibraz edilen belge ve bilgilerin haricinde tanık ifadelerinin savcılık makamınca şüpheli lehinde değerlendirmeye alınması hukuki bir hatadır. Yukarıda açıklanan nedenlerle yetersiz ve eksik inceleme neticesinde verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılması ve şüpheli hakkında kamu davası açılmasına karar verilerek, bu hususun yerine getirilmesi için dosyanın Başsavcılığa geri gönderilmesini saygılarımla arz ve talep ederiz."