Gündem Taliban’dan kaçtılar Ege’de boğuldular

Taliban’dan kaçtılar Ege’de boğuldular

28.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bodrum’da 18 Kasım’da batan teknede hayatını kaybeden Afgan ailenin, Taliban’ın ölüm tehdidi nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Taliban’dan kaçtılar Ege’de boğuldular

18 Kasım’da Turgutreis Mahallesi Çatalada açıklarında 20 kişiyi taşıyan tekne batmış, Suriye uyruklu 5 kişi kurtarılmıştı. Sahil Güvenlik Komutanlığına ait uçak, helikopter ve botlarla arama kurtarma çalışması başlatılmış, 2’si çocuk 9 kişinin cesedi bulunmuştu. Doktor Temur Shah Murshidy, meslektaşı eşi Rita Murshidy ile çocukları 6 aylık Sultan Sanjar, 9 yaşındaki Masihullah, 12 yaşındaki Ahmad Samim’in cesetlerine ulaşılmıştı. Ailenin büyük oğlu 13 yaşındaki Ahmad Tamim, Rita Murshidy’nin kız kardeşi Süreyya Frogh ve Temur Shah Murshidy’nin dayısının oğlu Almas Durgai’nin ise cesetlerine ulaşılamadı.

Haberin Devamı

Afganistan Türkleri Uluslararası Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Sucu, Temur Shah Murshidy’nin Afganistan World Food Programı kuzey bölgesi sorumlusu olarak görev yaptığını söyledi. Sucu, Murshidy’nin görevi nedeniyle kamplara arama yapılmadan girdiğini öğrenen Taliban tarafından tehdit edildiğini, Murshidy’nin de ailesini korumak için İstanbul’a kaçtığını belirtti.