Gündem Talihsiz çocuklar

Talihsiz çocuklar

09.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da ilkokul öğretmeni M.Ö., koruyucu aile olarak evlerine aldığı kız çocuğu N.G’yi taciz etti Batman’da üzerine televizyon düşen bebek öldü Sakarya’da kayıp kardeşler bulundu

Talihsiz çocuklar

Televizyon canını aldı
Batman’da evlerinde çizgi film izlediği sırada televizyon masasına çıkmaya çalışan 2 yaşındaki Barış Işık, devrilen televizyonun altında kaldı. Duydukları gürültüyle odaya koşan Ahmet (28) ile Zuhal Işık (26) çifti, çocuklarını hastaneye götürdü. İlk müdahalenin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Işık, hayatını kaybetti.
Acılı anne Zuhal Işık, bir hafta önce oğlunun ikinci yaş gününü kutladığını belirterek, Barış’ın tek çocukları ve ilk göz ağrıları olduğunu söyledi. Anne ve babaların öncelikli işlerinin çocukları olması gerektiğini belirten Işık, “Bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın” dedi.
BATMAN AA

Haberin Devamı

Üvey babadan cinsel taciz

Adana’da çocukları olmayan ilkokul öğretmeni 58 yaşındaki M.Ö., ile eşi P.Ö., 12 yıl önce yetiştirme yurdunda kalan 4.5 yaşındaki N.G.’nin koruyucu ailesi oldu. İddiaya göre, M.Ö., küçük kızı yıllarca taciz etti. 16 yaşına gelen N.G., cep telefonuyla M.Ö’nün tacizini görüntüleyip, annesi S.G.’yle suç duyurusunda bulundu. Öğretmen M.Ö. tutuklanırken cep telefonu ve bilgisayarında çok sayıda çocuk pornosu görüntüleri çıktı. Hakkında 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan M.Ö., Adana 3 ’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ nde ilk kez hakim karşısına çıktı.
Bekâret testi yaptı
Koruyucu aile olarak aldıkları kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğunu duruşmada itiraf eden M.Ö., “Cinsel sorunlarım vardı. Sadece öpüşüp seviştik, cinsel olarak birliktelik olmadı” dedi. Tacizin 5 yaşındayken başladığını söyleyen N.G., şunları anlattı:
“Bunun kötü olduğunu 10 yaşımdayken anladım. Taciz etmesine karşı çıktığım zaman dövüyordu. Bir erkek arkadaşım vardı. M.Ö. bunu öğrenmiş. Bana bekâret testi yaptı. ‘ Eğer vücudunda farklılık görürsem seni öldürürüm’ diye tehdit etti.” Ayrıca olay tarihinde M.Ö. ile aynı okulda öğretmenlik yapan Ş.Y., ise tanık olarak verdiği ifadesinde M.Ö’nün teneffüs aralarında öğrencileri sınıfta topladığı ve cinsel içerikli sohbet yaptığını duyduğunu ileri sürdü. Duruşma ise ertelendi.
SALİH ÜÇTEPE ADANA DHA

Haberin Devamı

Babalarının öldüğü yerde bulundular

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde dün öğle saatlerinde kaybolan işitme engelli 10 yaşındaki Ali ile ablası 15 yaşında Şevval Demir, 3 yıl önce babalarının trafik kazasında öldüğü yerde bulundu. İki kardeşin babaları öldükten sonra annelerinin bir başkasıyla evlendiği, kendilerine de dede Yunus Demir’in baktığı belirtildi. Çocukların bulunduğu haberini alan dede Demir ve diğer yakınlarıyla anneleri Zeynep Gürses de olay yerine geldi. Çocuklarını görünce baygınlık geçirip yere yığılan anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Bu sırada dede Yunus Demir, anneye çocuklarını hiç arayıp sormaması nedeniyle tepki gösterdi. Yunus Demir ile anne Gürses’in yakınları birbirlerine saldırırken kavga, Jandarma ve köylülerin araya girmesiyle
önlendi.
ALAATTİN ONUR Sakarya DHA