Gündem Talimat vermedim

Talimat vermedim

04.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

1990’lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul cinayetle ilgili davanın bir numaralı sanığı, dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, “Görev yaptığım dönemde ihmal iddiaları ileri sürülebilir.

Talimat vermedim

Ancak suç örgütlerini yönlendirmem, bu konuda talimat vermem mümkün değildir. Ben suç işlemesi için kimseye emir vermedim” dedi.

Haberin Devamı

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın dünkü duruşmasında sanıklardan Ağar İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nden sesli ve görüntülü sistemle ifade verdi. Ağar, ifadesinde, “Görev yaptığım dönemde ihmal iddiaları ileri sürülebilir. Ancak suç örgütlerini yönlendirmem, bu konuda talimat vermem mümkün değildir. Ben suç işlemesi için kimseye emir vermedim. Halen de suç örgütlerinin hedefindeyim. Ben bu cinayetleri kimlerin gerçekleştirdiğini bilmiyorum. Ne şekilde olduğunu bilmem mümkün değildir. Böyle bir emir olsaydı zaten ilgili personel şikâyet ederdi” dedi. Mahkeme; faili meçhul cinayetlerle ilgili bilgi ve belgelerin Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık Dairesi Başkanlığı, MİT, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu’ndan (MGK) istenmesine karar vererek, duruşmayı 20 Kasım’a erteledi.