Kırklareli TALİP AMCA’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

TALİP AMCA’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

24.07.2014 - 13:54 | Son Güncellenme:

.

TALİP AMCA’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Kırklareli'nin Vize ilçesinde yaşayan emekli Talip Akçin (70), kısa sürede topladığı 400 kilogram mavi kapağı Vize Belediyesine teslim etti.
Türkiye genelinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak büyük ilgi gören mavi kapak toplama kampanyasına Vize’li Talip amca da tek başına büyük destek verdi. Kısa sürede tek başına 400 kilogram mavi kapak toplayarak Belediyeye teslim eden Talip Akçin, örnek davranışı ile bir engelli vatandaşın tekerlekli sandalyeye kavuşmasını sağladı.
Talip Akçin’in davranışı karşısında çok duygulandığını söyleyen Vize Belediye Başkanı Başkan Sedat Balkı, "Talip amcanın kısa sürede topladığı kapaklar ile 1 adet tekerlekli sandalye aldık. Bu tekerlekli sandalyeyi en kısa sürede ihtiyaç sahibine ulaştıracağız. Çevre kirliliğinin önlenmesi ve geri dönüşüm yoluyla engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirilen mavi kapak kampanyasına tek başına çok büyük emek harcayarak destek veren Talip amcaya bu duyarlılığından dolayı çok teşekkür ederim. Bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında toplanan kapaklar sayesinde hem engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye imkanı sağlanıyor hem de doğada 5 bin yıl ömrü olan plastikler geri dönüşümle değerlendiriliyor. Vize Belediyesi olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerine önderlik etmeye devam edeceğiz" dedi.