Ege Tam gaz ileri Menemenspor

Tam gaz ileri Menemenspor

19.09.2018 - 22:14 | Son Güncellenme:

Milliyet Ege’nin usta kalemleri TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta 3’de 3 yapan ve 9 puanla liderlik koltuğunu bırakmayan Menemen Belediyespor’un performansını değerlendirdi, “Şampiyoluk hedefi için içerde dışarda puan kaybına fırsat vermeyeceksin” dedi

Tam gaz ileri Menemenspor

Bülent Buda: İlk yarıda skoru yakalayabilirlerdi. İlkinde Umut’un plasesi çerçeveyi bulamadı. İkincisinde Ali’nin düzgün vuruşunu direkler önledi. Üçüncüsünde yine Umut kaleciden döndü. İlk yarıda Tokatspor, Menemen savunmasında boş alanlar buldu, yararlanamadı. İkinci yarı Menemen’in denetiminde net girişimler var. 72. dakikada Veli asist yapıyor, Umut dışarı vuruyor. 76. dakikada Seih’in kafası çerçeveyi bulmuyor. 78. dakikada büyük Mustafa sahne alıyor, Veli tabelayı ayarlıyor. Zor bir lig, Menemen bu ligin üstünde oynuyor. Her haliyle rakibinden daha kaliteli iş çıkarıyor. Geç gelen skor, rakibi heveslendiriyor. Güzel, etkileyici bir başlangıç. 3 maç 9 puan. 6’sı deplasmandan. Ayağını gazdan çekmeden devam Menemenspor..

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Menemenspor’un rakibi Tokatspor’un bakmayın hiç puanının olmadığına. Öyle bir mücadele ortaya koydular ki terlerinin son damlasına kadar sahadaydılar. Sert, sağlam birazda gerilimi seven anlayışlarıyla maça da ortak oldular. Menemenspor savunmayı geride kurdu. Kaleci Amir bu ligin en iyilerinden birisi. Defansın merkezinde Veli ile Mert Kula’ya nazar değmesin. Çok iyi işler yapıyor. Sağda Semih, solda Alberk iki yönlü çok iyi oynuyorlar. Takımdaki en yetenekli oyuncularının olduğu yer orta alan. Onun da inişli çıkışlı grafikleri var. Bireysel futbol oynadıkları zaman sıradanlaşıyorlar. Tokat maçının ilk yarısında olduğu gibi. Al topu götür. Mehmet kardeşim maç kritiğinde yazmış. İkinci yarıya geldik, doğru planlama, bireysel oyun yerine kolektif bir oyun. Menemen’e yakışır bir oyun. Takımın ruhu kaptan Mustafa Şen’in getirip de al at dediği pozisyon (Tokat’ın 80. numaralı Receb’i de ofsaytı bozarak büyük avantaj sağladı) defansta geçit vermeyen Veli rakip kalede de golünü attı. Menemen’de güzel olan diğer bir konuda kulübeden gelen futbolcuların yaptığı pozitif etki. Serhat ve Vedat, Murat ‘ın oyuna girmesi Menemen’in oyununu olumlu yönde etkiledi. Rekabet her geçen hafta takımın başarısı için büyük avantaj olacak. 3 maç 9 puan. Bu hafta rakip lider Menemen’i ikinci sırada takip eden 7 puanlı Tarsus İdmanyurdu. Hiçbir maç kolay değil, bunlardan birisi de Tarsus maçı eğer şampiyonluk hedefin varsa evinde puan kaybına izin vermeyeceksin. Cumartesi günü güzel bir maç seyredeceğimiz inancındayım. .

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Hep yazıyoruz Menemen’i, övgü ve gurur ile bahsediyoruz. Çizgisini hiç bozmadan sistematik futbolunu istikrarlı olarak sahaya sürüyorlar. Başarı ve galibiyet bu temellerin üstüne rahatlıkla inşa ediliyor. 3 maçta 9 puanla liderlik koltuğuna yerleşen Menemen Belediyespor’u eminim ki kimse kolay kolay o koltuktan indiremeyecek. Nazar değmesin.

Utaş Uşakspor fırtınası

Fatih Tanfer: Utaş Uşakspor Ege’deki 3 gollü 3 puan modasına bu hafta uydu. Ege Derbisinde Manisaspor’a 3 gol attı. Kadrosuna baktığımız zaman Hikmet Balioğlu, Genç Rıdvan, yetenekli Oğuz, Karşıyaka’dan tanıdığımız Tayfun, Menemen’de izlediğimiz Tayfur Emre çok yetenekli oyuncular. Kısaca Utaş Uşakspor bu ligin lokomotifi olmaya aday bir takım. Muhteşem seyircisi takımın büyük itici gücü. Rakip bu hafta Sakarya. İşte böylesi zor deplasmanlardan puan ve puanlar çıkarırsan hedefine adım adım yaklaşırsın.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Yükseliş bu Ege takımlarına gerçekten çok yakışıyor. Özlemişiz takımlarımızın yükselişini izlemeyi. Bu yükselişin etkili ekiplerinden Uşakspor lige talihsiz iki beraberlik ile başladı. Ben inanıyor ve görüyorum ki bu iki maçtan da rahatlıkla 3 puan alabilirlerdi. Utaş Uşakspor adına her şeyin daha iyi ve daha güzel olacağına eminim. Hakan Şapçı bu ekibe çok yakışıyor ve potansilini arttırıyor. Aksilikler ve şanssızlık sizden uzak dursun ve özverili yükselişinizi sürdürün.

Adım adım zirveye

Bülent Buda: Ege bu hafta bir biçimde kanatlandı uçuyor. Net skor. Ne güzel. 3 gol, 3 puan. Manisa Büyükşehir’in lige ağırlığını koyduğu açık ve net bir şekilde gözleniyor. Onlar iyi bir takım. Öyle olmanın da kazanarak, mutluluğunu yaşıyorlar. Bir gün, maç yoğunluğundan fırsat bulup da nitelikli Manisa Büyükşehir’i izlesek, daha derin yorumlar yapabilsek, iyi olacak.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Manisa Büyükşehir, güçlü Bugsaş karşısında 3 golle, 3 puanı aldı. Puanını 7’ye çıkardı. Futbolda erken konuşmak bazı yanılgılara sebep olabilir. Ancak bizlerin avantajı, takımları yakınen takip etmemiz, futbolcuların yeteneklerini ve gelebilecekleri noktaları bildiğimiz için avantaj sağlıyoruz. Bu grupta müthiş bir yarış olacak. Bu yarışta ilk 6’nın içerisinde güçlü kadro yapısıyla Manisa Büyükşehir’ide göreceğiz. Yaser, Artun her hafta gollerini atıyorlar. Manisa BŞB. önce Etimesgut, sonra Tarsus İdmanyurdu deplasmanına gidiyor. Burada alacağı sonuçlar çok önemli. Başarılar Manisa Büyükşehir.

Mehmet Demirtaş: Ege takımları yükselişte. Manisa Büyükşehir Belediyespor 3 maçta 7 puanla adeta fırtınalar estiriyor. Bugsaş karşısında 3 gollü galibiyeti ile 3. sıraya yerleşen siyah beyazlılar şimdiden bizlere güven veriyor. İçimizi ısıtıyor. Bu tempo ekibi başarıya itecektir. İyisi oldu ve daha iyisi de olacaktır.

Haberin Devamı

Tire’ye nazar değmesin

Bülent Buda: İstikrar çok şeydir. Rahatlamak, nasıl olsa kazanırım duygusundan uzak durulmalı. Rakipleri ciddiye alarak, şampiyonluk yolculuğuna ara vermeden devam. Her zaman dile getiriyorum. Tire gerçek bir futbol beldesidir. Bir şampiyonluk onlara yakışacaktır.

Fatih Tanfer: Tire 1922 Spor deplasmanda Körfez Belediyespor’u 2-1 yendi. Geçtiğimiz hafta 90+3 köşemizde bu maçın zor geçeceğini ifade etmiştik. Aynen öyle oldu. Cünkü bu grupta kolay maç yok. Gökhan ve Sergen gollerine devam ettiler. Puan 9’a çıktı, kendisi gibi aynı puanda olan Şileyıldızspor’un avarajla arkasında takipte. Bu hafta evinde Nazilli BLD ile oynuyor, maçı kazanırsa bu hafta BAY olan Şileyıldızspor’un elinden liderliği alabilir ve hedefine hızla ilerleyebilir. Ancak bilhassa kendi alanında geçtiğimiz yıllardaki gibi garip puan kayıpları olmamak şartıyla.

Mehmet Demirtaş: Doğru işler ile doğru sonuçların kaçınılmaz olduğunun kanıtı gibi Tire 1922 Spor. Yönetim, teknik heyet, sporu arzulayan Tire halkı, sporun ve sporcunun destekçisi Belediye Başkanı Tayfur Çiçek. Bunlar bu şehrin takımını bu güzel gidişat ile şampiyon yapacak. 3’te 3 Tire’ye yakıştı. Bu seri sürsün.

Buca’da gelecek var!

Bülent Buda: Zorluk derecesi yüksek bir deplasmanda oynadılar. İki farkla öne geçmek harikaydı. Skoru koruyamamak elbette üzdü futbolcuları. Taraftar yoğun bir biçimde bu gençlerin ardında dursun. İdealist başkanın öncülüğünde güzel günlere dönüşü umutla bekliyoruz.

Mehmet Demirtaş: Sezon öncesi kabus gibi geçti. Hepimiz evhamlı bir şekilde izledik süreci. Ancak yeni başkan Cihan Aktaş ile Bucaspor bu sürecin üstesinden geldi. Başkan Aktaş’ın desteği takımı ve camiayı uyandırdı. Tribünde taraftar sahada Buca’nın genç futbolcuları mücadele ediyor. Ah bir de şu talihsizlik ve şanssızlıklar Bucaspor’un peşini bir bıraksa da kendini toparlasa.

Arkası gelsin Kaf Kaf

Bülent Buda: Nihayet başardılar. Emeğin, akıtılan terin karşılığını aldılar. Genç adamlar asla vazgeçmeden zorlukların üstesinden gelecekler. Rakibe basarken, pozisyon üretirken, geriye düşmek elbette moral bozucu oluyor. Ancak Karşıyakalı gençler kötü yazgıyı dönüştürmek için büyük çaba gösteriyorlar. Bu çabalarıyla bu hafta öne geçmesini bildiler. Attığı gol ile yaptırdığı penaltı sonrası takımının öne geçmesinde pay sahibi olan Bartu Umut adına sevindik. Bu yengi, takımın itici gücü olacaktır. Devamı dileğiyle.

Fatih Tanfer: Karşıyaka 1-0 yenik duruma düştüğü Kemerspor karşısında ikinci yarıda bulduğu 2 golle 3 puanla buluştu. Düzcespor maçı sonrasıda yazdık. Karşıyaka’nın gençleri her geçen gün çok daha iyiye gidiyor. Mücadele gücü, hırsı ve asla kaybetmemi düşüncesi takımın büyük kazancı. Erdoğan kalede güven veriyor. Defansın merkezinde Metin’in mücadale gücü yüksek, Cenk ise bana göre altın çağını yaşıyor. Bir de devreye bu hafta unutulan Bartu Umut girdi. Önce golünü attı, sonra düşürüldü ve kazanılan penaltıyı Cenk gole çevirdi. Taraftarlar onlara güveniyor ve bağrına basıyor. Yetenekli oyuncular ile forma aşkı, inanç en üst düzeyde. Bu gençlerle yola devam ederken lütfen sabır, hoşgörünün ön planda olması gerekir. Onların zamana ve desteğe ihtiyacı var.

Mehmet Demirtaş: Herkesin korku ve şüphe ile baktığı hatta içinin acıdığı bir Karşıyaka vardı geçtiğimiz sezon. Bu büyük camia ve gençlerden oluşan ekipte her şey başarı adına doğru ilerliyor. Yönetim gece gündüz çalışıyor. Emeğin ve mücadelenin meyvelerini saha içinde toplamaya başladılar. Çok bedel ödediler şimdi özveri ile çalışıp başarma zamanı. Bu camianın yalnız olmadığını gösteren taraftara ise gerçekten büyük bir alkış. Cefasını çektikleri kulübün yükselişini ve bulunduğu yere ait olmadığını hep birlikte görecekler. Karşıyaka gençleri ile yükselecek. Buna inancım tam.