Süregelen bir ilişki içerisinde arada durup düşündüğümüzde bu soru kafamızı kurcalar. Bu ilişkiye devam etmekle hata mı yapıyorum yoksa biraz daha emek vermeli miyim? Her ilişkinin kendi dinamikleri vardır, kabul. Ancak 6 aydan uzun bir süre geçtiği halde kafanızda hala soru işaretleri varsa aşağıda sıralayacağım 4 madde bu ilişkinin sonlanması ve hayatınıza devam etmeniz gerektiğini gösteriyor.

Devamlı ilgi alaka beklentisi içerisindeyseniz.

Sevgilinizin sizi sevdiğine dair kanıt arar bir haldeyseniz, kurduğu bazı cümleler size umut verirken seçtiği bazı kelimeler midenizi düğümlüyorsa... Yanlış bir ilişki içerisindesiniz. Sizin sevgilim dediğiniz kişi hakkında acaba o da beni aynı şekilde seviyor mu gibi bir endişeniz olmamalı, doğal olarak bunu içinizde hissedebilmelisiniz. Sizi sevdiğini söyleyip öte taraftan dengesiz hareketleri ile içinize kuşku salan ve bir şekilde kendinizi eksik/yetersiz hissettiren kişi yanlış kişidir.

Haberin Devamı

Kendiniz olamıyorsanız.

Onun yanında rahat hareket edemiyor, devamlı o ne düşünüyor, nasıl hissediyor, iyi vakit geçiriyor mu, benden sıkıldı mı sıkılmadı mı, yeterince eğleniyor muyuz gibi endişelerle hareketlerinize yön veriyorsanız bu normal değil. İlişkiler hayatı paylaşmak içindir, sizin devamlı suretle karşı tarafa kendini iyi hissettirmek gibi bir çabanız olmamalı. Sizin de kötü günleriniz, anlayış gerektiren huysuz anlarınız olabilir. Beni bırakır mı düşüncesi ile kendi sorunlarınızı ve beklentilerinizi paylaşamıyorsanız o ilişkiyi zaten siz bırakın gitsin.

Sizi sosyal ortamına dahil etmiyorsa.

Sizi seven ve değer veren bir kişi ile beraberseniz otomatikman onun dünyasına dahil olursunuz. Arkadaşları ve ailesi ile olan günlük sohbetlerde siz de onun hayatının bir parçası olduğunuz için doğal olarak bahsiniz geçer, tatilde/hafta sonunda ne yapsak sorusunda sizin de görüşünüz alınır ve zaman içerisinde ortak arkadaş çemberine girersiniz.

Kendinizi dedektiflik yaparken buluyorsanız.

En yakın arkadaşınızı ne sıklıkla internetten aratıyorsunuz? Kafanızın rahat olduğu, sizinle hayatı paylaşan ve kendini açıklayan biri hakkında acaba şu an nerede ne yapıyor neden aramıyor gibi bir merak içerisinde olmazsınız. Eğer ki onu sosyal medya üzerinden devamlı kontrol etme ihtiyacı duyuyorsanız bu sizin özgüveni eksik biri olduğunuz anlamına gelmez. Bu onun size karşı net olmadığını ve sizin de onun dengesiz hareketlerini anlamlandırma çabası içerisinde daha çok bilgiye ihtiyaç duyduğunuzu gösterir. İletişim kopukluğunun sebep olduğu bu durum omzunuzda son derece gereksiz bir yük oluşturur. Hayatını sizinle paylaşmak istemeyen biri için bu kadar zahmete girip yıpranmanıza değmez. Tek başınıza iki kişilik ilişki yaşayamazsınız, herkes kendi payına düşeni yapmalı. Size karşı sorumluluk hissetmeyeni siz de bırakın gitsin.

Haberin Devamı

İlişkiler hayatı paylaşmak, birbirimize değer katmak içindir. Acı çektiğiniz, kendinizi eksik, yetersiz, devamlı bir çaba içerisinde gördüğünüz bir ilişkide takılı kalmayın. 2+2 nin 3 ettiği bu denklemden çıkın. Unutmayın her seçiş bir vazgeçiştir, mutluluktan asla vazgeçmeyin.

Haberin Devamı