Gündem Tanık polisin torpil muamması

Tanık polisin torpil muamması

07.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı protestoları sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin davanın ikinci duruşması dün Çağlayan’daki İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tanık polisin torpil muamması

Duruşmada, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan, bazı CHP ve HDP milletvekilleri ile taraf avukatları hazır bulundu. ‘Olası kastla öldürmek’ suçundan yargılanan ve halen Van İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan sanık polis F.D. ise duruşmaya Van 2. Sulh Ceza Hakimliği’nden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşmada, Berkin Elvan’ın olay sonrası hastaneye kaldırıldığı sırada hastanede görevli olan polis memuru B.A. tanık olarak dinlendi. Berkin’in hastaneye getirildikten 10 dakika sonra ameliyata alındığını bu nedenle kendisine yaklaşamadıklarını, hemşirelerin Berkin’in üzerinden çıkanları nöbetçi polise teslim ettiğini anlatan A., Berkin’in yakınlarıyla birlikte 3 avukatın eşyaları almak istediğini ve bunun üzerine kıyafetlerini aileye ve avukatlara teslim ettiklerini söyledi.
1’di 11 oldu
Mahkeme başkanının Elvan’ın üzerinde torpil olup olmadığına dair sorusuna “Torpil ve benzeri bir şey ben görmedim ama hemşireler teslim etmiş olabilir” diyen B.A.’nın bu sözlerinin ardından Elvan ailesinin avukatlarından Can Atalay söz aldı. Atalay, polis memuru A.’ya “Önce 1 torpil, sonra 4, sonra 7 torpil yazılan 3 ayrı tutunak var. Bu neden ve nasıl oluyor?” diye sordu. Polis memuru ise “Ben sadece duyduğumu söyleyebilirim, hatırlamıyorum” yanıtını verdi. Daha sonra A., Berkin Elvan’ın üzerinde 11 torpil olduğunu öne sürdü.
Elvan ailesinin avukatlarının sanığın tutuklanmasına yönelik talebini reddeden mahkeme duruşmayı 16 Kasım’a erteledi.

Bir adalet arayışı

Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan baba Sami Elvan şunları söyledi:
“Bomboş bir sarayın önüne geldik, bir adalet arayışına çıkacağız. Hep birlikte burayı doldurmaya çalışacağız. Şu an Türkiye’nin ikinci partisinin genel başkanı ülkede hukuk, adalet yok diye sokaklara çıkmış. Biz de bugün bu boş sarayda adalet arayacağız.”