Şarkıcılıktan oyunculuğa transfer olan Justin Timberlake son filmi 'Büyük Kumar'da kaderini değiştirmek için Tanrıyla kumar oynayıp, herkesin kazanabileceğini göstermeye çalışıyor...

Şarkıcılıktan oyunculuğa transfer olan Justin Timberlake son filmi 'Büyük Kumar'da kaderini
değiştirmek için Tanrıyla kumar oynayıp, herkesin kazanabileceğini göstermeye çalışıyor...

Runner Runner- Büyük Kumar

Princeton Üniversitesi son sınıf öğrencisi Richie (Justin Timberlake) eğitim parasını ödemekte zorluk çektiği için okuldan atılma tehlikesiyle yüz yüze gelir. Mali yardıma başvuran Richie reddedilince tek çare olarak internet üzerinden online kurmar oynamaya başlar. Yeteneklerini kullanarak oyunun hatalı bölümlerini fark edip, bunun üzerine bahis oynar fakat elindeki tüm parasını kaybeder.

Haberin Devamı

Yüzde 100 kazanması gerekirken online kumar sitesinin sahibi olan Ivan Block(Ben Affleck) tarafından dolandırıldığını anlayan Richie, Block'u arayarak karşısına çıkar. Üniversiteli bir gencin dolandırıcılığı fark etmesinden etkilenen Block, Richie'ye kolay kolay red edemeyeceği bir teklifte bulunur.

Will Smith olmak istiyor

Hızlı yoldan zengin ve ünlü olmanın yollarını arayan bir gencin başından geçenleri anlatan 'Büyük Kumar', yapılmasaydı da olurdu denebilecek bir Hollywood yapımı. 2008 yapımı olan ve başrollerinde Kevin Spacey'nin oynadığı '21' filminin yeniden elden geçirilmiş bir hali. (21'deki oyuncumuz okul masraflarını ödemek için Vegas'a gidip, kumar oynamaktadır. Böylece kaderini değiştirmek için Tanrı'yla kumar oynamaya başlar.) Ana konu aynı ama yan hikâyeler değiştirilince alın size yepyeni bir film! Senaryonun çalıntı, alıntı olduğu filmde oyunculuklar ise yerlerde sürünüyor.

Ben Affleck, her zamanki gibi soğuk nevale. Bir durgunluk bir dingillik! Adam sanki bir buzdolabı...(Affleck iyi yönetmen ama berbat bir oyuncu. Bizdeki Mahsun Kırmızıgül ve Özcan Deniz misali) Justin Timberlake ise şarkıcılıktan oyunculuğa transferinde harikalar yaratan bir Will Smith olmak istiyor ancak boşuna çabalıyor. Bu işin yetenek işi olduğunu hâlâ anlamadan sudan çıkmış bir balık gibi çırpınıyor. Ne kadar çırpınsa da iyi bir oyuncu maalesef olamayacak çünkü gözleriyle bile oynayamıyor.

Haberin Devamı

Bizde bile şarkı sözlerinde girmiştir: "Bir bakış baktın, kalbimi yaktın."

Bu o kadar güçlüdür ki baktığın kız aşkı senin gözlerinde görür. Valla ben Timberlake'in gözlerine baktığımda saman yiyen inekleri görüyorum. Sonuç olarak ortada zorla izlenen, merakla beklenmeyen klişelere(kötü adamı yakalamak için polisle işbirliği yaparsın) gömülmüş bir film var.