Ekonomi Tapu harçları binde 15’e indi

Tapu harçları binde 15’e indi

16.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcı, konut ve işyerleri için 30 Eylül’e kadar binde 15 olarak uygulanacak. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tapu harçları binde 15’e indi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer olmak üzere yüzde 4 oranında alınan tapu harcını 30 Eylül’e kadar yüzde 3’e düşürdük, yani tapu harçlarında yüzde 25 oranında indirime gittik” dedi.

Ağbal, “Bu düzenleme ile özellikle konut ve işyeri stokunda piyasada bir canlanma meydana gelecek. Tahminlerimize göre bunun bütçemize yaklaşık 900 milyon liraya yakın bir maliyeti olacak ama ekonomide meydana getireceği çarpan etkisi, bu maliyeti başka vergilerle elde edeceğimiz gelirlerle aşağı çekecek” diye konuştu.

2.300 kişi alınacak

Ağbal, bakanlığa personel alımı konusunda da, “Yaklaşık 300 civarında vergi müfettişi alımı planlıyoruz. Yine gelir uzmanlığı sınavında da 2 bin kadar bir sayı planlamamız var. Bir de maliye uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı var. Bu konularla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.