Ekonomi Tarabya’da ‘artı’lı 7 etap yapıyor

Tarabya’da ‘artı’lı 7 etap yapıyor

19.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irmak İnşaat ve Akka Grup’un ortaklığıyla kurulan Açı İş Ortaklığı, Sarıyer Tarabya’da 85 milyon dolarlık yatırımla hayat geçen Artı Tarabya projesini satışa çıkardı.

Tarabya’da ‘artı’lı  7 etap yapıyor

82 dönüm alan üzerinde yükselen Artı Tarabya projesi 7 etapta yaklaşık 700 konuttan oluşuyor. Projede ‘Orman Artı Tarabya’, ‘Deniz Artı Tarabya’, ‘Bahçe Artı Tarabya’, ‘Güneş Artı Tarabya’, ‘Park Artı Tarabya’, ‘Yamaç Artı Tarabya’ ve ‘Cadde Artı Tarabya’ etapları yer alıyor. 3 blokta toplam 62 daireden oluşan ‘Orman Artı Tarabya’ etabında başlayan satışlarda, büyüklükleri 50 ile 280 metrekare arasında değişen 1+1’den 5+1’e kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor. Etapta metrekare fiyatları, 3 bin 300 dolardan başlıyor. 5 yıl içinde tamamlanması planlanan projede toplam cironun ise 110 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Sığınağı da var

Açı İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Alp, projenin, ‘Boğaz’ın yeşil ve maviyi buluşturan sakin semt kültürüne yakışır bir proje olacağını’ kaydetti. Alp, “Proje büyük bir alanda gerçekleştiği için lokasyon açısından oldukça şanslı. Metroya 2 dakika mesafede, eğitim kurumlarına, hastanelere, eğlence mekanlarına çok yakın, kısacası hayatın içinde. Bu nedenle konutların kısa sürede yoğun talep göreceğine inanıyoruz. Projemizi öncelikle, bu bölgeyi bilen ve burada yaşayan insanların tercih edeceğine inanıyoruz” dedi.

Projede tüm binaların ‘yeşil bina’ adı verilen yeni nesil bina sistemi olan ‘low-e building’ teknolojisiyle inşa edildiği bilgisi de paylaşıldı. Buna göre, ‘low-e building’ adı verilen sistem, yüzde 40 oranında enerji tasarrufu sağlıyor.

Ozan Alp, “Organik dış yalıtıma sahip olan binalar, akıllı sistem alt yapısıyla dikkati çekiyor. Artı Tarabya, tüm bu özellikleriyle doğalı, yeşili ve modern konforu birarada sunuyor.

Artı Tarabya’nın detaylarda farklılaştığının bir göstergesi de olağanüstü durumlar için yarattığı tam donanımlı sığınaklar. Projenin tamamında yer alan yeterli büyüklük ve donanımdaki sığınaklarda uzun süre çalışabilen jeneratör, havalandırma, örme hasır betondan 10 şiddetindeki depreme dayanıklı, içinde çamaşırhane, mutfak, tuvaletler ve duşlar yer alıyor” diye konuştu.