Gündem Tarihî Yeşilçam afişleri bu sergide

Tarihî Yeşilçam afişleri bu sergide

25.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Oyunbozan’, ‘Ne Umduk Ne Bulduk’ ve ‘Evcilik Oyunu’ gibi Türk sinemasının unutulmaz yapımlarının afişleri Beyoğlu’ Festivali’nde ziyaretçilerini bekliyor

Tarihî Yeşilçam afişleri bu sergide

Türker İnanoğlu Vakfı (TÜRVAK) Sinema Müzesi, Beyoğlu Belediyesi tarafından bugün başlayacak ve 25 Ekim’e dek sürecek Beyoğlu Festivali kapsamında, ‘Erler Film-Türker İnanoğlu’ başlığını taşıyan bir film programı ve sergisi hazırladı. Bu kapsamda Türk sinemasının unutulmaz yapımları ‘Oyunbozan’, ‘Karılar Koğuşu’, ‘Vahşi Gelin’, ‘Talih Kuşu’, ‘Renkli Dünya’, ‘Ne Umduk Ne Bulduk’ ve ‘Evcilik Oyunu’ filmlerinin yer aldığı bir gösterim programı hazırlandı. ‘Erler Film-Türker İnanoğlu Sunar’ başlığını taşıtan film programına Türker İnanoğlu’nun Erler Film’in yapımlarına ait afişleri, set fotoğrafları, orijinal film senaryoları, ödül ve plaketlerin bulunduğu 60 yıllık mesleki arşivinin müze ziyaretçileriyle paylaşıldığı ‘Erler Film-Türker İnanoğlu’ sergisi de eşlik edecek. Sergide ziyaretçiler akıllı telefonlarına yüklediği QR Kod okuyucu uygulamayla Erler Film yapımlarının fragmanlarını da gezileri esnasında izleyebilecek.
Yıl boyunca sürecek
205 filmden ve 4 bin 264 bölüm televizyon dizisinden, müzik ve eğlence programlarından oluşan Erler Film arşivi, Erler Film-Türker İnanoğlu YouTube Kanalı’na yüklenirken TÜRVAK-Türker İnanoğlu Vakfı Sinema Müzesi’nde de görsel-işitsel kültür mirasının güncel teknolojilerle yeni kuşaklara aktarılmasını destekleyen interaktif müze etkinlikleri ve projeleri yıl boyunca devam edecek.