Ankara Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnafı Çöken Yola Halı Serdi

Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnafı Çöken Yola Halı Serdi

21.09.2017 - 14:36 | Son Güncellenme:

.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnafı Çöken Yola Halı Serdi

İZMİR (AA) - Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bir grup esnaf, çöken mazgalların onarılmaması üzerine çareyi yola halı sermekle buldu.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük açık hava çarşılarından biri olarak nitelendirilen Kemeraltı'nda zaman zaman altyapı sorunları gündeme geliyor.

Anafartalar Caddesi'nde yağmur nedeniyle kırılan veya çöken mazgalların tamir edilmesini bekleyen esnaf, haber verilmesine rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesinin konuya duyarsız kaldığını öne sürüyor.

Bunun üzerine esnaf, hem kendilerinin hem de alışverişe gelen vatandaşların çöken yola takılıp düşmemeleri için o bölgeye halı serdi.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda esnaflık yapan 36 yaşındaki Şehmuz Kaynak, yağmurların ardından yolların çöktüğünü, 25 gün önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne haber vermelerine rağmen hiçbir ekibinin yolu onarmadığını ileri sürdü.

Alışveriş için gelen vatandaşların çöken yol yüzünden büyük zorluklar yaşadığını belirten Kaynak, "Yaşlı insanlar, hamile bayanlar zor anlar yaşıyor O yüzden biran önce gelip yapmalarını istiyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Alaattin Ergün de tarihi çarşının İzmir Büyükşehir Belediyesinden yeteri kadar hizmet alamadığını öne sürdü.