Siyaset Tarihi MGK'da dikkat çeken fotoğraf!

Tarihi MGK'da dikkat çeken fotoğraf!

20.07.2016 - 14:52 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin soluğunu tutarak beklediği MGK toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 13.12'de başladı. Toplantıdan paylaşılan fotoğraflarda dikkat çekici bir ayrıntı gözlerden kaçmadı. Her MGK'da Erdoğan'ın arkasında yer alan Başyaver Ali Yazıcı darbe girişiminden tutuklandığı için Erdoğan'ın arkasında asker yaver yoktu.

Tarihi MGKda dikkat çeken fotoğraf

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "MGK'dan sonra önemli bir karar açıklayacağız" sözleriyle tüm Türkiye'nin gözünü çevirdiği kritik Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Beştepe'de başladı.

Haberin Devamı

Saat 13.12'de başlayan MGK toplantısında alınan tavsiye kararları, Bakanlar Kurulu'na gönderilerek uygulamaya geçirilmesi hedefleniyor.

Önemli kararın ne olacağıyla ilgili birçok tahmin yürütülürken, ağır basan beklenti memurlar kanununda değişiklik ve paralel yapının yargılanması için düzenlemeler yapılması.

MGK'dan sonra başlayacak Bakanlar Kurulu toplantısında idam tartışmasının da masaya yatırılması bekleniyor.

Tarihi MGKda dikkat çeken fotoğraf

DETAY GÖZLERDEN KAÇMADI

MGK toplantısından geçilen fotoğrafta, çok dikkat çekici bir ayrıntı vardı. Fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi her MGK'da Cumhurbaşkanı'nın hemen sağında başyaveri bekliyordu.

Son MGK'da da darbe girişiminden tutuklanan Başyaver Ali Yazıcı her zamanki gibi Erdoğan'ın arkasındaki yerinde nöbet tutuyordu.

Haberin Devamı

Ancak bugünkü toplantıda paylaşılan fotoğraflarda Erdoğan'ın arkasında asker yaver bulunmaması dikkat çekti.