Şanlıurfa Tarihi Urfa Sokakları Yeniden Hayat Buluyor

Tarihi Urfa Sokakları Yeniden Hayat Buluyor

29.05.2017 - 16:38 | Son Güncellenme:

.

Tarihi Urfa Sokakları Yeniden Hayat Buluyor

Şanlıurfa kent merkezine estetik bir görünüm kazandırmak ve dar gelirli mülk sahiplerine katkı sunabilmek için cephe iyileştirme çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu kez tarihi Urfa sokaklarına yeniden hayat veriyor.
12 bin yıllık geçmişe sahip Şanlıurfa’nın tarihi mekanlarında yaptığı restorasyon çalışmalarına devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Urfa sokaklarını canlandırmak için cephe yenileme uygulamalarına hız verdi. Daha önceki süreçlerde Cengiz Topel Caddesi, Fuzuli Caddesi ve Haleplibahçe Müze Caddesi çevresinde yer alan bina ve müstakil evlerin cephe iyileştirme çalışmalarını yapan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Bıçakçı Mahallesi 1272, 1253, 1256 ve 1251’inci kapsayan alanda uygulamalarına kaldığı yerden devam etti. Betonarme yapıların dış cephelerinde sıva ve ardından boyama işlemi gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, tarihi evlerde ise evlerin yapısına uygun olarak nahit taş işlemeciliği ile tarihi sokakları özüne uygun tekrardan canlandırdı.
"Tarihe hak ettiği değeri veriyoruz”
Sadece kent merkezinde değil tüm ilçelerde yer alan tarihi yapılarda çalışmalar sürdürdüklerini belirten Çiftçi, "Tarihi değerlerimiz içerisinde Urfa sokakları olmazsa olmazımızdır. Sokaklarımızda bir taraftan tarihi evlerimizin yapısını koruyor, diğer yandan mülk sahiplerine katkı sağlıyoruz. Bilindiği gibi Şanlıurfa her yönüyle tarihi önemi olan bir şehir. Bizler, yerel yöneticiler olarak da bunun farkındayız ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.