Ekonomi Tarım atağı geliyor

Tarım atağı geliyor

19.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Nilüfer Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, tarımla ilgili birçok çalışma yapmak istediklerini açıkladı.

Tarım atağı geliyor

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, üniversiteler, ziraat odaları, Ziraat Mühendisleri Odası, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu bir ‘Tarım Üst Kurulu’ oluşturacaklarını söyleyen Bozbey, paydaşları bir araya getirip, birlikte yönetmeyi istediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Gaz ve Elektrik Üretim Tesisi’nin hemen yanı başında Kompost Tesisi kuracaklarını söyleyen Bozbey, binlerce ton değerli organik maddeyi tekrar toprağa kazandıracak kompost üretimi yapılacağını kaydetti.

Güçlü kooperatifler

Üretim ve tüketim kooperatiflerinin teşvik edileceğini belirten Bozbey, “Tarımsal ürünlerin sahibinin tek tek çiftçi değil, kooperatifler olduğu tüm alıcılara gösterilecek. Üreticinin elini güçlendirmek, kolektif üretmenin faydaları ve maliyetleri düşürmedeki önemlerini çiftçiye anlatmak için çalışmalar yürütülecek” dedi.

Tarım atağı geliyor

Organik ürüne pazar kurulacak

Yoğun tarımdan iyi tarım uygulamalarına geçileceğini ifade eden Mustafa Bozbey, ‘Meyvecilik Akademisi’ kurulacağını belirtti.
Nilüfer’de 2006 yılında kurulan organik pazardan başka, Bursa’da organik pazar bulunmadığını söyleyen Bozbey, “Yapılacak Ar-Ge ve anket çalışmaları ile gereksinim duyulan ilçelerde organik ürün pazarları açılacak. Küçük çiftçiler ya da küçük aile işletmelerinin geçimlerini sürdürmek amaçlı ekip, diktikleri ürünlerini aracısız olarak tüketiciyle buluşturdukları bu pazarların sayısının artırılması sağlanacak” diye konuştu.